بیماری لایم چیست؟

آب و هوای خوب و مطبوع بهاری و هوای گرم تابستان باعث زیاد شدن کنه ها شده و حضور این حشرات، ترس از ابتلا به بیماری لایم را به همراه خواهد داشت.

ابتلا به بیماری لایم ممکن است علائمی مشابه آنفلانزا را در افراد ایجاد کند که شامل خستگی، درد عضلانی، درد مفاصل، تب، لرز، سفتی گردن، درد عصب، فلج اعصاب صورت می شود. تشخیص ندادن بیماری لایم می تواند عوارض شدیدی را به همراه داشته باشد و علائم و نشانه های آن به قلب، مغز و سیستم عصبی گسترش پیدا کند.

بیماری لایم (Lyme disease) نوعی عفونت است که در اثر گزش و نیش خانواده کنه‌ها ایجاد می شود. مهمترین علائم این بیماری تب، سردرد، خستگی، افسردگی، درد و خارش پوستی هستند. خوشبختانه، بیماری لایم بسیار نادر است. ممکن است که گزش و نیش کنه هیچ گونه نشانه جانبی نداشته باشد اما فرد باید بداند که با این گزش بیماری در او ایجاد شده و باید آن را متوقف سازد. آخرین شواهد پزشکی و تحقیقات متناسب با آن نشان می دهند که اقدام سریع در توقف این بیماری بسیار مهم است و می تواند اثرات درازمدت آن را از بین ببرد.

موسسه ملی سلامت و مراقبت عالی (National Institute for Health and Care Excellent) با نام مخفف (NICE) به منظور کمک به پزشکان و بیماران مبتلا به بیماری لایم، نکاتی را به صورت مشاوره جدید ارائه داده است که با توجه به آن بتوان در اسرع وقت درمان این بیماری را آغاز کرد.

ساوول فوست (Saul Faust) استاد ایمنی شناسی و بیماری های عفونی کودکان در دانشگاه ساوتهمپتون و رئیس کمیته راهنمایی موسسه ملی سلامت و مراقبت عالی در این رابطه گفت: «ما می خواهیم مردم بتوانند خیلی زود این بیماری را تشخیص دهند و با تشخیص زودهنگام بتوان هر چه زودتر درمان مناسب را آغاز کرد.» البته همانگونه که همیشه مطرح می شود، پیشگیری بهتر از درمان است. بیشترین زمانی که افراد در معرض گزش کنه ها قرار می گیرند، خارج از خانه و در محیط مناسب زندگی این حشرات است.

در اینجا به مواردی که افراد باید در رابطه با بیماری لایم بدانند، اشاره می شود:

  1. بیماری لایم یک بیماری عفونی است که می تواند منجر به خستگی، درد، سردرگمی، افسردگی و از دست دادن حافظه شود.
  2. این بیماری سالانه بیش از سه هزار نفر را در انگلستان درگیر می سازد.
  3. از افراد مشهوری که به بیماری لایم دچار شدند می توان به ریچارد گر (Richard Gere) هنرپیشه مشهور آمریکایی و جورج بوش رییس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا اشاره کرد.
  4. تشخیص ندادن بیماری لایم می تواند عوارض شدیدی را به همراه داشته باشد و علائم و نشانه های آن به قلب، مغز و سیستم عصبی گسترش پیدا کند.
  5. اگر این بیماری خیلی زود و در اوایل ایجاد آن تشخیص داده شود، روند درمانی بهتری را خواهد داشت اما اگر دیر تشخیص داده شده یا نادیده گرفته شود، علائم بیماری طولانی تر شده و بیماری مزمن خواهد شد.
  6. بسیار مهم است، زمانی که افراد وارد محیط زندگی کنه ها، مانند جنگل ها و چمنزارها شدند، پس از خروج از آنجا بدن خود را پاکیزه کرده و مورد بررسی قرار دهند که نشانه ای از گزش کنه و حضور آن بر بدن نداشته باشد.
  7. در صورتی که نشانه گزش کنه 24 ساعت بر پوست فرد باقی بماند، به احتمال زیاد به بیماری لایم دچار خواهد شد.
  8. قابل توجه است که گزش کنه ها بسیار کوچک و بدون درد خواهد بود بنابراین ممکن است فرد متوجه آن نشود اما بهتر است بدن مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
  9. باید نیش کنه را با وسیله مخصوص یا موچین خارج کرده و سپس محل گزش را با آب و صابون و یا مواد ضدعفونی کننده پاک کرد.
  10.  بیشتر بیماران مبتلا به لایم در نخستین مرحله این بیماری دچار خارش مدور مشخص در محل گزش کنه خواهند شد که معمولا بین سه تا 30 روز پس از گزش ظاهر می شود. التهاب و محل خارش گزش کنه معمولا به شکل بیضی بزرگی بوده که به چشم گاو شهرت دارد. البته نزدیک به یک سوم مبتلایان به بیماری لایم هرگز دچار خارش نمی شوند.
  11.  ابتلا به بیماری لایم ممکن است علائمی مشابه آنفلانزا را در افراد ایجاد کند که شامل خستگی، درد عضلانی، درد مفاصل، تب، لرز، سفتی گردن، درد عصب، فلج اعصاب صورت می شود.
  12.  اگر پس از گزش کنه، یا حتی پس از قرار گیری در محیط های مرتبط با کنه، هر یک از علائم ذکر شده را در خود پیدا کردید بدانید که در معرض خطر عوارض بیماری لایم قرار دارید بنابراین به یک پزشک عمومی مراجعه کنید.  
  13.  بهتر است به پزشک عمومی خود در رابطه با رفتن به محیط های مناسب زندگی کنه ها همچون باغ وحش ها (به ویژه بخش گوزن ها)، خارستان ها، جنگل ها یا چمنزارها گفتگو کنید و او را آگاه سازید.
  14.  بیماری لایم از وب سایت تخصصی برخوردار بوده و می توان به اطلاعات مفید آن دسترسی پیدا کرد. آدرس آن: http://www.lymediseaseaction.org.uk/

 

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: countrylife

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا