نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

استراتژی ژاپن برای مقابله با بلایای طبیعی

موسسه ملی تحقیقات علوم زمین و انعطاف پذیری فاجعه (NIED) یکی از بهترین موسسات دولتی براساس تعداد مقالات تولید شده در پایگاه داده اسکوپوس (Scopus) ارزیابی شده است. بین سال های 2012 تا 2017 تعداد 22 مقاله از 304 مقاله منتشر شده در حوزه علوم طبیعی به این موسسه اختصاص داشت.

موسسه NIED در سال 1963 و پس از وقوع طوفان خلیج ایسه (Ise Bay) که منجر به جان باختن بیش از 5 هزار نفر شد، تأسیس شد.

در سال 2015، این موسسه فعالیت خود را بر تحقیقاتی با هدف "ارتقاء علم و فناوری به منظور کاهش خطر بالایای طبیعی" و "انعطاف پذیری در برابر بلایای طبیعی" متمرکز کرد.

به گفته هارو هیراشی (Haruo Hayashi)، مدیر NIED پژوهشگران و محققان در علوم طبیعی، مهندسی و علوم اجتماعی به دنبال یافتن راه های بهتر برای پیش بینی، پیشگیری و مقابله با انواع مختلف بلایا و فجایع طبیعی هستند.

مقر اصلی این موسسه در Tsukuba در شمال شرق توکیو قرار دارد؛ بودجه این مرکز از 11 میلیارد ین در سال 2008 به 9.2 میلیارد دلار در سال جاری کاهش یافته است. آزمایشگاه های این موسسه از جمله Shinjo Cryospheric Environment Laboratory ، Snow and Ice Research Center،Hyogo Earthquake Engineering Research Center  در سراسر ژاپن مستقر هستند.

آزمایشگاه Hyogo Earthquake دارای بزرگترین شبیه ساز زلزله جهان موسوم به E-Defence است.

بیشتر بخوانید:

شبکه لرزه نگاری NIED دارای بیش از 2 هزار ایستگاه برای نظارت بر زمین لرزه ها در نقاط مختلف ژاپن است. بالغ بر 5500 کیلومتر شبکه فیبر نوری در کف اقیانوس نصب شده است تا 150 ایستگاه نظارتی را به هم متصل کند و از این طریق، امکان پیش بینی سونامی در سواحل شرقی ژاپن فراهم می شود.  

مقالات منتشر شده توسط محققان و پژوهشگران NIED، تنوع فعالیت های آنها را نشان می دهد؛ به عنوان مثال، در سال 2015 نتایج مطالعه ای پیرامون رابطه زمین لرزه با ویژگی های اصطکاکی سنگ ها در نیچر منتشر شد. هزاران ساعت تست انجام شده با استفاده از سیستم لرزه نگاریE-Defense ، به ابزاری قابل اطمینان برای تضمین طرح های ساختاری در این کشور تبدیل شده است.

وزارت علوم ژاپن از تحقیقات و اطلاعات گردآوری شده توسط محققان NIED که به پیش بینی و کاهش خطر بلایا و حوادث طبیعی در این کشور کمک شایانی نموده، قدردانی کرده است.

 

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: natureindex

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل