نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

یک گرم در ازای هفت درصد سلامتی

به گزارش سیناپرس به نقل ازآنا، دکتر زهرا اباصلتی گفت: بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مزمن و علت اصلی مرگ در افراد بالای ۳۰ سال و دومین عامل مرگ در افراد ۱۵ تا ۵۹ سال است و پرفشاری خون علت ۷.۶ میلیون مرگ زودرس و ۹۲ میلیون ناتوانی و عوارض ناشی از بیماری در جهان بوده است.

وی با بیان اینکه مطالعات سازمان جهانی بهداشت بیشترین منبع نمک در کشورهای منطقه را نمک موجود در نان‌ها اعلامکرده است، افزود: کاهش حدود ۶ گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش ۲۴ درصدی سکته مغزی و کاهش ۱۸درصدی بیماری عروق کرونر می‌شود و حدود ۲.۵ میلیون مرگ و میر را کاهش می‌دهد. هم چنین کاهش مصرف نمک به میزان یک گرم در روز موجب کاهش ۷ درصدی در بروز سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

دکتر اباصلتی یادآور شد: طبق توصیه‌های استاندارد میزان سدیم دریافتی در روز نباید بیشتر از ۲۳۰۰ میلی گرم که حدود ۵ گرم نمک یا کمتر از یک قاشق مرباخوری نمک باشد این میزان برای بیماران قلبی، افرادی که فشار خون بالا دارند و هم چنین افراد بالای ۵۰ سال باید روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم که معادل ۳ گرم نمک یا تقریبا نصف قاشق مربا خوری نمک است، مصرف کنند.

وی با بیان اینکه بیشتر عوارض بیماری فشارخون از طریق یک استراتژی ارزان و مقرون به صرفه یعنی کاهش مصرف نمک رژیم غذایی در جمعیت‌های مختلف قابل پیشگیری است، تصریح کرد: بر طبق اطلاعات سازمان جهانی بهداشت این استراتژی موثرترین رویکرد در همه کشورها بوده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل