انباشت آثار علمی با برگزاری رقابت علمی کنز

 همه ما برای پیدا کردن یک فیلم سینمایی و دیدن امتیاز آن به سایت­های مرجع مراجعه و متناسب با نیازی که داریم فیلم خود را انتخاب می­کنیم؛ از طرفی برای موسیقی، اخبار و موضوعات سایت دیگری را به عنوان سایت مرجع انتخاب کرده و مورد مطالعه قرار می­دهیم. همچنین برای پیدا کردن طرح­های بصری از سایت مربوط به این موضوع استفاده می­کنیم؛ اما چقدر با سایت­هایی که طرح­ها و ایده­های علمی گسترده­ای را برای رفع مشکلات جامعه در اختیارمان قرار می­دهند آشنا هستیم؟

دبیرخانه جایزه مصطفی(ص)، رقابتی  را با عنوان کنز برای دانشجویان، دانش­ پژوهان و اساتید برگزار کرده­ است تا با انباشت آثار علمی در آینده­ای نزدیک به مرجعی برای علاقه ­مندان حل مسائل جامعه با استفاده از علم و فناوری تبدیل شود. در این رقابت، شرکت­ کنندگان ایده­ های کاربردی خود را ارائه می­دهند؛ ایده ­هایی که پیش از این یا اجرایی شده و یا بصورت یک مقاله معتبر و یک کتاب درآمده باشند.

پس از ارسال آثار، تیم داوری ایده ­های کاربردی را بررسی کرده و سپس طرح­های برگزیده، بر روی سایت قابل دسترس خواهند بود تا برای آزادسازی ظرفیت­ های علمی از آن­ها استفاده شود. با توجه به اینکه شرکت­ کنندگان باید در ویدئو و کلیپ تصویری خود یا به زبان انگلیسی صحبت کنند و یا اگر به زبان دیگری صحبت می­کنند، برای ویدئوی خود زیرنویس انگلیسی تهیه کنند، بنابراین اگر شخصی در هر جایی از جهان به مشکلی در حوزه­ های سلامت، انرژی، فناوری­اطلاعات و ارتباطات، آب و محیط­ زیست و همچنین اقتصاد برخورد کرد، می­تواند از این سایت به عنوان مرجع استفاده کند و طرح مورد نظر خود را انتخاب و سپس با دانشمند آن حوزه برای استفاده از طرح او تماس بگیرد.

از آنجایی که شرکت­ کنندگان رقابت علمی کنز زیر 45 سال هستند، سطح انگیزش و خلاقیت نخبگان جوان ارتقا خواهد یافت.

محمدحسین قمری؛ دبیر اجرایی رقابت علمی کنز، در خصوص افزایش انگیزش و خلاقیت نخبگان جوان بیان کرد: وقتی یک دانشجو می­بیند که افرادی همسن و سال و هم رشته خود کارهای تاثیرگذاری انجام می­دهند، برای او نیز انگیزه­ای می­شود تا ایده ­ها و طرح­های خود را از روی کاغذ به میدان عمل آورد؛ این رقابت بستری برای دیده شدن ایده­ های اجرایی نوپا است.

وی افزود: وقتی یک دانشجو این بستر را بشناسد و بتواند ایده ­هایی که در سراسر جهان وجود دارد را ببیند، بشنود و از نزدیک با آن­ها مشارکت داشته باشد، باعث افزایش خلاقیت او خواهد شد؛ این رقابت در تلاش است تا دانشجویان به جای داشتن نگاه نمره ­محور و یا مدرک ­گرا، علم را به صورت کاربردی نگاه کنند و از خود بپرسند می­توانند چه استفاده­ای از اطلاعات و مدرک­شان کنند؟ چه تاثیری را بر جامعه بگذارند؟ و چه خدمتی به جهان کنند؟

قطعا وقتی سطح خلاقیت و انگیزش نخبگان جوان افزایش پیدا کند، شاهد تعدد ارسال آثار و معرفی دانشمندان بیشتر به جهانیان و همچنین افزایش انباشت آثار علمی به عنوان یکی از اهداف رقابت علمی کنز خواهیم بود و همچنین با اجرایی شدن طرح­های دانشجویان در جهان اسلام، از نظر علمی توسعه ایجاد می­شود و در نهایت منجر به حل مشکلات مهم جامعه و جهان اسلام خواهد شد.

حال همانطور که برای پیدا کردن یک موسیقی، فیلم و یا اخبار، یک سایت معتبر و مرجع را می­شناسیم، می­توانیم در آینده­ای نزدیک با برگزاری چندین دوره از رقابت علمی کنز، برخی از مشکلات جامعه در زمینه سلامت، انرژی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، آب و محیط­ زیست و همچنین اقتصاد را با مراجعه به سایتWWW.MUSTAFAPRIZE.ORG   به عنوان یک سایت مرجع و با استفاده از طرح­های اجرایی  دانشمندان در جهان اسلام رفع کنیم.

گفتنی است فرصت شرکت در دوره اول رقابت علمی کنز تا 25 خردادماه 1397 تمدید شده است و شرکت­کنندگان می­توانند ایده ­های کاربردی خود را در قالب فیلم­های 3-5 دقیقه­ای برای دبیرخانه این رقابت ارسال کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا