به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،پیش از این خدمات ارتباطی در برخی از مناطق روستایی به علت صعبالعبور بودن و نبود امکانات زیرساختی از طریق بستر ماهوارهای خارجی انتقال مییافت. با توجه به اینکه مقرر شده بود بستر ارتباطات ماهوارهای این روستاها در اختیار سازمان فضایی قرار گیرد، اپراتور ماهواره خارجی با اطلاع از این موضوع، طی روزهای گذشته سرویس ارتباطی اپراتور ارایهدهنده خدمات در این روستاها را قطع کرد که در پی آن ارتباط تلفنی حدود ۶۰۰ روستا قطع شد.
بنا بر اعلام، سازمان فضایی ایران، پیرو مشکلات پیشآمده اخیر، این شبکه از ابتدای هفته جاری در حال انتقال از ماهواره خارجی به ماهواره ایرانست۲۱ (بدر-۵) است. صادقی نایینی – معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران – در این باره گفته است که ارتباطات تلفنی در این روستاها توسط یکی از شرکتهای داخلی ارائهکننده خدمات ارتباط ماهوارهای و از طریق یک ماهواره خارجی تامین شده بود که پس از قطع خدمات از روز شنبه، عملیات انتقال به ماهواره سازمان فضایی ایران (ایرانست۲۱) با سرعت در حال انجام است و تمام همکاران ما در سازمان فضایی در تلاش هستند تا هر چه زودتر پهنای باند مناسب را در اختیار شرکت مجری طرح ارتباطات روستایی قرار دهد تا ارتباطات این مناطق برقرار و به وضعیت عادی برگردد.
در این باره حسین فلاح جوشقانی – معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم با بیان اینکه ارائه خدمات ارتباطی این روستاها در قالب طرح USO و از طریق اپراتور ارتباطات کوه نور انجام میشود، گفت: از ساعات اولیه قطع سرویس در این روستاها، نیروهای متخصص در قالب ۱۰۰ تیم فنی برای برگرداندن ایستگاههای ماهوارهای سازماندهی شدهاند.
وی اظهار کرده بود: با توجه به بعد مسافت و صعبالعبور بودن روستاها و لزوم مراجعه حضوری تیمهای تخصصی به ایستگاهها، برقراری ارتباط در این مناطق زمانبر شده است.
در حالی که مشکل ارتباطی این روستاها عمدتاً در استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان و کرمانشاه بود، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی ضمن عذرخواهی از سرویسگیرندگانی که با قطعی خدمات ارتباطی مواجه شدهاند، عنوان کرده بود: با پیگیریهای انجامشده از سوی رگولاتوری، مشکل ارتباطی این روستاها تا دو روز آینده برطرف میشود. ضمن اینکه تمهیدات لازم برای پیشگیری از تکرار این موارد نیز اندیشیده شده است.
طرح خدمات الکترونیک در مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته (USO) به منظور تحقق وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر توسعه و ترویج ارتباطات و فناوری اطلاعات در نقاط مختلف کشور و الزامات دولت در خصوص تسهیل و تسریع دسترسی به خدمات مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات برای هر یک از آحاد کشور در نقاط روستایی و دورافتاده در برنامه و بودجه دولت لحاظ شده است.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- پیش از این درباره لزوم توسعه فیبر نوری در قالب طرح USO گفته بود: ارائه برخی خدمات در مناطق روستایی مقرون به صرفه نیست. با وجود این برخی معتقدند برای توسعه پایدار در مناطق روستایی باید توسعه فیبر نوری داشته باشیم و این موضوع در حال حاضر در حال بررسی است تا شبکه دسترسی فیبر نوری در قالب طرح USO توسط دولت انجام شود. همچنین بخش اعظم مناطق جادهای در حال حاضر تحت پوشش خدمات ارتباطی قرار دارد اما در نقاطی دچار ضعف ارتباطی هستیم که بخشی از آن به شبکههای سایر دستگاهها از جمله شبکه برق سراسری مربوط میشود.
ایرانست۲۱، یک ماهواره مخابراتی است که مدیریت و ارائه خدمات آن توسط سازمان فضایی ایران انجام میشود و شرکتهای خصوصی داخلی دارای پروانه ارائه خدمات ماهوارهای (SAP) خدمات ارتباطی مختلفی از قبیل شبکههای بانکی کشور، مراکز و صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و تعدادی از شبکههای زیرساختی دیگر را بر روی پهنای باند این ماهواره به کاربران دولتی و خصوصی ارائه میکنند.
No tags for this post.