نداشتن تجربه کاری عامل نبود ارتباط میان دانشگاه و صنعت است

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،دکتر محمدرضا اسحاقی ، مهمترین دلیل شکل نگرفتن ارتباط بین بخش صنعت و مراکز آموزشی از جمله دانشگاه ها را در عدم شکل گیری فرهنگ این ارتباط در جامعه از همان بدو تحصیل عنوان کرد.
وی که از 20 سال قبل همزمان در دانشگاه و بخش صنعت فعال است، افزود: به نوعی شاید بتوان گفت که اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه به دلیل نداشتن حضور فیزیکی در بخش صنعت، تجربه لازم و کافی برای بهره گیری از دانش و آموخته های خود را ندارند.
استاد دانشگاه و معاون طراحی و کنترل یک شرکت فعال در حوزه صنعت غذایی ادامه داد: در حقیقت اساتید و اعضای هیات علمی و دانشجویان ما بیشتر به فعالیت های آکادمیک و تئوری پرداخته اند و کمتر می توان استادی را یافت که همزمان در دو بخش دانشگاه و صنعت مشغول به فعالیت باشد.
اسحاقی افزود: دانشگاهیان در حال حاضر بخش صنعت را محکوم می کنند که تجربی و سنتی کار می کنند، اما خود تنها در بخش تئوری و غیرعملیاتی فعال هستند و تولیدات علمی آنها تنها محدود به مقالات علمی و پایان نامه های دانشجویی است.
وی با تاکید بر لزوم شکل گیری فرهنگ ارتباط بین بخش صنعت و آموزش کشور، تامین برخی امکانات را برای ارتباط این دو بخش با یکدیگر ضروری خواند و با اشاره به تجربیات کاری خود در این دو بخش اظهار کرد: فعالیت همزمان بنده در دانشگاه و صنعت مواد غذایی در سرعت رشد و هرچه بیشتر شکوفاشدن این کارخانه تولیدی تاثیرگذار بوده است.
اسحاقی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یکی از نیازهای اصلی بخش صنعت خروج جامعه دانشگاهی از قالب آکادمیک و تئوری و ورود جدی و عملیاتی آنان به بخش صنعت کشور است، یادآور شد: ارتباط بین دانشگاه و صنعت سال ها است که در کشورهای پیشرفته با سازوکارهای متفاوت و تشویقی شکل جدی به خود گرفته است؛ ارتباط سیستماتیک بین دانشگاه ها و صنعت با آیین نامه و بخش نامه محقق نخواهد شد و لازم است روش های دیگری به کار گرفته شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا