روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی

 اهمیت منابع و ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه عظیم ملی و رکن اصلی تحقیقات و پژوهشها و بالطبع پیشرفت ها در حوزه های مختلف بیولوژی و بیوتکنولوژی و خصوصا بهره برداری از این ثروت در زمینه های مهمی مانند امنیت اقتصادی، امنیت سلامت و امنیت غذایی  بر متخصصان و سیاستگذاران پوشیده نیست.

ازسوی دیگر  باتوجع به اینکه شرایط آب و هوایی مختلف، تنوع زیستی بسیار غنی( گیاهی، جانوری، میکرو ارگانیسم و….) در اکوسیستم خشکی و آبی کشوروجود دارد، لذا این پتانسیل و توانایی بالقوه برای کشور ایجاد شده که شناسایی، ثبت، حفاظت، ذخیره سازی و ارائه خدمات مرتبط با این ثروت ملی جهت بهره برداری علمی، پژوهشی و اقتصادی از ضرورت های استراتژیک جامعه قرار گیرد.

همچنین تنوع زیستی بالای کشور، ایجاب می کند تا از این ذخایر ارزشمند بهره ببریم و این بهره برداری زمانی میسر است که روند جمع آوری، شناسایی، تعیین هویت، و نگهداری بر این ذخایر صورت گرفته باشد.

درنهایت با توجه به اهمیت ذخایر زیستی، مقام معظم رهبری در ۱۵ فروردین سال ۱۳۸۶ طی نامه‌ای، دستور ایجاد زیست بانک (مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی) را صادر کردند که در این راستا جهاد دانشگاهی با انجام مطالعاتی اقدام به راه‌اندازی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی کرد.
گفتنی است، ذخایر زیستی به عنوان گنجینه‌هایی فناناپذیر در توسعه کشورها به شمار می‌روند که نقشی حیاتی در ارتقای سلامت، رشد اقتصادی و امنیت غذایی کشورها دارند. به منظور نشان دادن اهمیت ذخایر زیستی، پیشنهاد نامگذاری روز ۱۵ فروردین به عنوان «روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی» از سوی مرکز به شورای فرهنگ عمومی ارائه شد که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در مناسبت‌های تقویم رسمی سال ۱۳۹۴ هجری شمسی قرار گرفت.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا