نتایج این مطالعه که در مجله Oncogene به چاپ رسیده است، نشان می دهد که سلول های سرطانی با تغییر قیافه خود را به شکل گلبول های سفید در می آورند و از این طریق وارد سیستم لنفاوی می شوند که یکی از بزرگترین بخش های سیستم ایمنی است.
محققان سوئدی بر این باورند که این نتایج بتواند به تولید داروهای موثر برای جلوگیری و درمان متاستاز از طریق سیستم لنفاوی باشد.
دستگاه لنفاوی(به انگلیسی: Lymphatic system) در مهره داران وجود دارد و از لولههای لنفاوی و گرههای لنفی مثل طحال و لوزه ها تشکیل شده است. در انسان این دستگاه در سیستم ایمنی بدن، جذب و انتقال چربی و جذب آب میان بافتی کارکرد دارد.
متاستاز یا فراگستری به گسترش و مهاجرت سلولهای سرطانی از یک بافت به بافتهای دیگر، گفته میشود. در برخی از سلولهای توموری تعداد اندکی از خصوصیات سلول اولیه تغییر میکند و سلول توموری هنوز کم و بیش شبیه سلول اولیه ای است که از آن منشأ گرفته است. تومورهایی که در اثر این سلول ها پدید میآیند تومورهای خوشخیم نامیده میشود. تومورهای خوشخیم، گسترش محدودی دارند و تومور، فقط در همان محل سلول اولیه مشاهده میشود.
اما در برخی از سلولهای توموری در اثر جهش های بیشتر، اغلب خصوصیات سلول اولیه تغییر میکند. این سلولها پروتئینهایی را بیان میکنند که در حالت عادی در سلولهای نرمال، بیان نمیشوند. همچنین در این سلول ها از بیان برخی از پروتئین ها، جلوگیری میشود. این تغییرات در بیان پروتئین های سلولی باعث میشود سلول سرطانی، ارتباط خود را با سلول های مجاور از دست دهد و با تجزیه ماتریس بین سلولی، از محل اولیه خود مهاجرت کرده و به محل دیگری برود و در آنجا نیز باعث ایجاد تومور شود. به عمل مهاجرت سلول های سرطانی از محل اولیه به محلی دیگر، متاستاز، و به این نوع تومورها، تومورهای متاستاتیک گفته میشود.
No tags for this post.