قویترین جانور جهان کیست؟
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2018/03/15217340211108365648-780x470.jpg)
بدون شک وقتی صحبت از قویترین جانور روی زمین میشود همه ذهنها به سمت جانورانی مانند فیل، نهنگ، شیر، ببر، اسب آبی یا کرگدن رفته و باور عمومی بر این است که این جانوران که قادر به حمل صدها کیلو بار بوده یا میتوانند باقدرت زیادی جانوران دیگر را شکار کنند، قویترین جانوران زمین هستند.
ازنظر علمی، مورچهها قویترین موجودات جهان محسوب میشوند. البته همه مورچهها دارای قدرت یکسانی نبوده و در این میان نژاد مورچه بافنده آسیایی (Asian weaver ants) از سایر مورچهها قویتر است. این مورچه میتواند اجسامی را با وزن ۵۰۰ میلیگرم بلند کرده و جابهجا کنند که این وزن از وزن خود وی حدود ۱۰۰ برابر بیشتر است.
از دید دانشمندان اما حقیقت چیز دیگری است و برای بررسی میزان قدرت یک جانور باید بر اساس مقیاس وزن و حجم آن جانور موضوع را بررسی کرده و به همین دلیل است که ازنظر علمی، مورچهها قویترین موجودات جهان محسوب میشوند. البته همه مورچهها دارای قدرت یکسانی نبوده و در این میان نژاد مورچه بافنده آسیایی (Asian weaver ants) از سایر مورچهها قویتر است. این مورچه میتواند اجسامی را با وزن ۵۰۰ میلیگرم بلند کرده و جابهجا کنند که این وزن از وزن خود وی حدود ۱۰۰ برابر بیشتر است. در حقیقت اگر بخواهیم این قدرت را با یک ورزشکار وزنهبردار با ۱۰۰ کیلوگرم وزن مقایسه کنیم، وی باید بتواند وزنهای برابر با ده هزار کیلوگرم یا ده تن را بلند کند. در رابطه با این مورچههای قدرتمند باید اعلام کرد که بهجز قدرت عضلات برای بلند کردن اجسام، میزان چسبندگی نیز بسیار مهم بوده و این مورچهها دارای صفحات چسبناکی باقابلیت تمییز شدن خودکار در پاهایشان هستند که به این حشرات اجازه میدهد بدون بر هم خوردن تعادلشان، بارهای سنگین را جابهجا کرده و حتی در مسیرهای قائم و از بالا به پائین نیز بدون مشکل حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کنند.
مورچه بافنده آسیایی که با عنوان مورچه کلهسبز نیز شناخته میشوند، عموماً روی درختان زندگی کرده و به دلیل سبک خاص لانهسازی خود شهرت دارند. آنها برگهای درختان را به شکل منحصربهفردی به یکدیگر دوخته و داخل آن تخمگذاری میکنند. کلنی این مورچه معمولاً شامل بیش از 500 هزار مورچه کارگر و صدها لانه ساختهشده روی یک درخت یا چند درخت همجوار است. غذای اصلی این مورچهها از طریق شکار حشرات کوچک و جمعآوری شهد گیاهان و دانهها تأمینشده و ساختار اجتماعی بسیار جالب و منحصربهفردی در میان آنها ازنظر تقسیمکار و انجام وظایف وجود دارد. مورچههای بافنده آسیایی معمولاً بین ۵ تا ۱۰ میلیمتر طول داشته و رنگ بدن آنها معمولاً بر اساس نوع گونهای که به آن تعلق دارند، در طیف متنوعی بین زرد و قرمز است. این مورچههای قدرتمند بهطور شجاعانهای از حریم و قلمرو خود دفاع کرده و اجازه ورود حشراتی که بهعنوان آفت برای درختها محسوب میشوند را به محل زندگی خود نمیدهند. در برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا از این مورچهها بهعنوان یک افت کش طبیعی در برابر آفات کشاورزی و حشرات و جانوران مزاحم استفاده میشود.
زخم ناشی از گزیدگی این مورچهها بسیار ناخوشایند بوده و آنها با آروارههای قوی خود بدن قربانی را گزیده و اسید فورمیک به آن تزریق میکنند. گزش این مورچه برای انسانها بسیار دردناک خواهد بود.
ترجمه: احسان محمدحسینی
منبع: sciencefocus
No tags for this post.