حمایت ستاد علوم شناختی از به کارگیری واسط مغز و ماشین

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، محمدحسین مقامی کارشناس ارشد گروه پژوهش،فن آوری و زیر ساخت این ستاد اظهار کرد: واسط مغز و ماشین به سامانه ای گفته می شود که با کمک آن می توان با دریافت سیگنال های قشر حرکتی مغز فرد و تشخیص اراده وی، یک بازوی رباتیک را بدون استفاده از اعضای بدن به حرکت در آورد.
مقامی گفت: با ساخت و آزمایش موفقیت آمیز گونه های ساده و ابتدایی واسط های 'مغز – ماشین'، کارایی این گونه سامانه ها در موارد گوناگون عمومی و تخصصی روشن شده است، بطوری که از این ابزارهای می توان در بخش های پژوهشی از جمله درحوزه هایی از جمله علوم شناختی برای مقابله با بسیاری از ناهنجاری های شناختی مانند اختلال توجه، درمان برخی بیماری های شناختی مانند اتیسم و گونه هایی از روش های آموزشی برای تقویت یادگیری، توجه و حافظه استفاده شود.
وی همچنین افزود: واسط های مغز و ماشین ابزارهایی توانمند برای کمک به افرادی هستند که از ناتوان های شناختی یا حرکتی رنج می برند و به کمک این ابزارها، بیماران یا افراد ناتوان می توانند بر بخشی از مشکلات و محدودیت های خود غلبه کرده و تا حدودی به زندگی عادی خود بازگردند.
مقامی افزود: امروزه در جنبه های مختلف زندگی و حوزه های گوناگون فعالیت فردی و اجتماعی شاهد طیفی از کاربردهای جدید واسط های مغز – ماشین هستیم که هدف بسیاری از آن ها توانبخشی بیماران است. 
به گفته وی واسط مغز – ماشین ارتباط متقابل و بازخوردی میان مغز و ماشین و نیز ثبت سیگنال های عصبی برای تحریک عصبی را فراهم می کند.
وی اضافه کرد: سیستم عصبی یکی از ناشناخته ترین و پیچیده ترین قسمت های بدن است و درمان بیماری های مرتبط با سیستم عصبی از دشوارترین معالجات پزشکی به حساب می آید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا