موازی کاری چالش هایی درحوزه گیاهان دارویی ایجاد کرده است

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، محمد باقر رضایی روز یکشنبه در نشست علمی بررسی اشتغال فارغ التحصیلان منابع طبیعی و محیط زیست ایران در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر درکرج با بیان اینکه بحث اصلی ما در گیاهان دارویی ایجاد یک هسته مشترک است ، اظهار داشت: این موازی کاری ها سبب شده تا نتوانیم در گیاهان دارویی به یک نقطه مشترک برسیم.

وی با بیان اینکه توسعه گیاهان دارویی در کشور نیازمند یک انسجام است ،گفت : به رغم اینکه دراین زمینه یک سند تهیه شده اما از آن بهره گرفته نشده است .
رضایی گفت: برای ایجاد اشتغال و رویکرد اقتصاد مقاومتی در بخش گیاهان دارویی نیاز به توسعه کارآفرینی و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان داریم.
وی ادامه داد: گیاهان کمیاب کشور در حال از بین رفتن هستند، این در حالی است که هیچ اهمیتی به آن داده نمی شود.
رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی ایران بیان داشت: گیاهان دارویی زیادی در کشور داریم که نتوانسته ایم به آنها زیاد پرداخته و به دنیا معرفی کنیم.
رضایی گفت: برای نجات گیاهان دارویی ابتدا باید به صورت متحد وارد این کار شویم چرا که شاهدیم در این سال ها هر شرکت و فردی که می خواهد وارد این عرصه شود به تجارب و اندوخته های قبلی توجه ای ندارد و از صفر شروع می کند.
وی با بیان اینکه در حال از دست دادن بازار جهانی در گیاهان دارویی هستیم خاطر نشان کرد: در حالی که منطقه در جنگ و نابسامان است ، ایران می تواند به عنوان یک بازار بین المللی و منطقه ای در گیاهان دارویی باشد اما چون مدیریت نداشته ایم نتوانسته ایم در این زمینه موفق عمل کنیم.
رضایی با اشاره به اینکه زعفران ایران اقتصادی نیست، افزود: چای در حال از بین رفتن است و چیزی از آن نمانده و باید برای نجات آن هر چه سریعتر وارد عمل شد.
وی ادامه داد: شرکت های تولید کننده به دنبال متخصصان نیستند و از ظرفیت های فارغ التحصیلان منابع طبیعی و محیط زیست استفاده نمی کنند، گیاهان دارویی ما نیاز به متخصصان و استفاده از دانش جدید و به روز دارد.
ایران دارای بیش از 8 هزار گونه گیاهی بوده که بخشی از آنها دارویی شناخته شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا