چگونه چاقی را از فرزندانمان دور کنیم

همان‌گونه که می‌دانیم چاقی در دوران کودکی مشکلی است که تا بزرگ‌سالی ادامه خواهد داشت و فرد را در معرض خطرهای جدی بیماری‌های مختلف قرار داده و سلامت زندگی‌اش را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این یادداشت راهکارهایی علمی برای پیشگیری از چاقی در کودکان ارائه می‌شود. با اجرای این دستورات می‌توان وزن کودکان را در یک محدوده سالم نگه داشت.

غذا خوردن به همراه خانواده برای جلوگیری از افزایش وزن در کودکان ضروری است. درواقع تعاملات مثبت خانوادگی می‌تواند در این مسئله مؤثر باشد به‌طوری‌که والدین می‌توانند بر میزان خوردن، نوع خوردن و حتی طرز خوردن کودکان خود نظارت داشته باشند.

نخست، غذا خوردن به همراه خانواده: غذا خوردن به همراه خانواده برای جلوگیری از افزایش وزن در کودکان ضروری است. درواقع تعاملات مثبت خانوادگی می‌تواند در این مسئله مؤثر باشد به‌طوری‌که والدین می‌توانند بر میزان خوردن، نوع خوردن و حتی طرز خوردن کودکان خود نظارت داشته باشند. با کنترل مصرف غذاهای کودکان می‌توان بر وزن آن‌ها نیز کنترل صحیح داشت. علاوه بر آن به عقیده محققان، زمانی که کودکان در وعده‌های غذایی اصلی همراه با خانواده غذا می‌خورند، کاملاً احساس گرسنگی کرده و می‌آموزند که هر وقت گرسنه شدند غذا میل کنند. این مسئله به کنترل چاقی کودکان نیز کمک می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه استنفورد (Stanford) واقع در ایالت کالیفرنیای ایالات‌متحده آمریکا رویکرد تقسیم مسئولیت را برای ترویج رفتارهای تغذیه سالم پیشنهاد می‌کنند. والدین در این رویکرد تقسیم مسئولیت، مسئول تهیه و نگهداری غذا هستند و کودکان مسئول خوردن غذا و درست خوردن آن هستند.

دوم، اجتناب از عادات بد زندگی: نوشیدن نوشیدنی‌های شکر دار و انواع نوشابه، خوردن زیاد شیرینی‌ها و شکلات و تنقلات غیرمغذی، تماشای بیش‌ازاندازه تلویزیون، نداشتن خواب کافی و به‌موقع، بازی‌های غیر تحرکی مانند بازی‌های رایانه‌ای و بازی با موبایل‌ها و غیره از عادات بد و نامطلوب زندگی به شمار می‌روند که باید از آن‌ها جلوگیری کرد. قابل‌توجه است که تحقیقات نشان می‌دهند، خواب کافی از چاقی کودکان، نوجوانان و جوانان جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن، اگر سطح استرس و نگرانی در خانواده‌ها بالا رود، احتمال ابتلای کودکان به چاقی افزایش پیدا می‌کند.

سوم، چاقی والدین برابر با چاقی کودکان: اضافه‌وزن والدین خطر ابتلای کودکان به چاقی را افزایش می‌دهد. بنابراین والدین باید در نظر داشته باشند که نخستین اقدامات پیشگیرانه از چاقی را برای خود انجام داده تا بتوانند خطر چاقی کودکانشان را کنترل کنند.

به‌طورکلی می‌توان گفت اجرای برنامه‌های زیر به پیشگیری و کنترل چاقی کودکان کمک می‌کنند:

  • غذا خوردن به همراه خانواده
  • مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها
  • کودکان باید به‌اندازه کافی غذا بخورند، خوردن زیاد غذا نشانه سلامتی نیست.
  • کم کردن نوشیدن نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های غیرطبیعی و افزایش نوشیدن آب
  • کاهش زمان تماشای تلویزیون و افزایش زمان فعالیت‌های فیزیکی و بازی‌های پرتحرک
  • داشتن خواب کافی و به‌موقع به این معنا که کودکان باید از دیر خوابیدن و شب‌بیداری پرهیز کنند.
  • بهبود کیفیت زندگی خانوادگی و کاهش استرس
  • حفظ سلامت و وزن مناسب والدین

درصورتی‌که به موارد ذکرشده پرداختید و همه نکات را رعایت کردید اما نتیجه مطلوب را به دست نیاوردید و نگران وزن بالای فرزندتان هستید، بهتر است با یک متخصص اطفال و متخصص تغذیه مشورت کنید.

ترجمه: احسان محمد حسینی

منبع: consumer.healthday 

No tags for this post.

یک دیدگاه

  1. چاقی معضلی که تقریبا کودکان و نوجوانان درگیر آن هستند باید بسیار به آن توجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا