نوزادان شبیه پدر سالم‌تر هستند!

پژوهشگران معتقد هستند، شباهت کودک به پدر باعث می‌شود تا پدر زمان بیشتری را برای خانواده و فرزندش صرف کند. درواقع این شباهت باعث جذب بیشتر پدر به فرزند شده و نوزاد در کنار توجه و مراقبت، از مزایای بهداشتی ویژه پدر نیز برخوردار می‌شود. 

یافته‌های این تحقیقات نشان می‌دهند که شباهت نوزاد در بدو تولد به پدر احتمال توجه و صرف زمان بیشتر پدر به نوزاد را افزایش می‌دهد و معمولاً این توجه تا یک‌سالگی بسیار بالا خواهد بود که درنتیجه آن سلامت بیشتر نوزاد به دست خواهد آمد.

پروفسور سالمان پولچک (Solomon Polachek) استاد دانشگاه بینگامتن نیویورک درباره ارتباط سلامت کودک و شباهتش با پدر گفت: «نقش پدران در پرورش کودکان بسیار بااهمیت است و این نقش مهم را می‌توان در سلامت کودکان نیز دید. پژوهش‌های ما نشان می‌دهند، پدرانی که شباهت بیشتری بین خود و کودکشان می‌بینند، با رضایت و خشنودی خاصی با کودک برخورد کرده و وقت بیشتر را با وی سپری می‌کنند.» 

نقش پدران در پرورش کودکان بسیار بااهمیت است و این نقش مهم را می‌توان در سلامت کودکان نیز دید. پژوهش‌ها نشان می‌دهند، پدرانی که شباهت بیشتری بین خود و کودکشان می‌بینند، با رضایت و خشنودی خاصی با کودک برخورد کرده و وقت بیشتر را با وی سپری می‌کنند.

قابل‌توجه است، در این پروژه تحقیقاتی، پژوهشگران 715 خانواده را موردبررسی قراردادند که در آن نوزادان تنها با مادر خود زندگی می‌کردند. نوزادانی که در این خانواده‌ها، شباهت بیشتری با پدر خود داشته‌اند، بیشتر از توجه و محبت پدرانه برخوردار شده بودند و تا زمان تولد یک‌سالگی خود سالم‌تر بودند. این تحقیقات نشان می‌دهند که پدران غیر مقیم که شباهت خود را بیشتر در نوزاد خود می‌دیدند، در هرماه 2.5 روز بیشتر را صرف بودن با فرزندان خود می‌کردند.

در این پروژه تحقیقاتی، نقش پدر در افزایش سلامت کودک، به‌ویژه در خانواده‌های شکننده و زوج‌های جداشده، موردبررسی و توجه قرار گرفت. پروفسور پولچک در رابطه بااهمیت نقش پدر در سلامت کودک می‌گوید: «ما دریافتیم، زمانی که کودک به پدرش شباهت بیشتری دارد، شاخص‌های سلامت کودک بهبود پیدا می‌کنند. درواقع می‌توان چنین توضیح داد که این شباهت، پدر را ترغیب به ملاقات بیشتر و طولانی‌تر با کودک خود می‌کند و زمان بیشتر ملاقات پدر و کودک، میزان مراقبت، توجه، نظارت و آگاهی از اطلاعات بهداشتی و نیازهای سلامت کودک را افزایش می‌دهد که درنتیجه آن شاخص‌های سلامت کودک نیز بهبود پیدا می‌کنند. »

گفتنی است که این گروه پژوهشی از سیاست‌های مثبت برای تشویق پدران به مشارکت در وظایف والدین نسبت به بهبود سلامت نوزادان در اوایل دوران زندگی خود، استقبال و حمایت می‌کند.شرح کامل این پژوهش و نتایج به‌دست‌آمده  از آن در مجله اقتصاد بهداشتی (Health Economics) به چاپ رسیده و قابل‌دسترس است.

 

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا