به گزارش سیناپرس به نقل ازایرنا، این ایستگاه فضایی بدون سرنشین که Tiangong-1 نام دارد، در سال 2016 میلادی ارتباط خود را با زمین از دست داد و در حال حاضر توسط آژانسهای فضایی مختلف ردگیری میشود. بر اساس پیشبینیها این ایستگاه فضایی جایی بین عرض جغرافیایی 42.7 درجه شمالی و 42.7 درجه جنوبی با سطح زمین برخورد میکند.
ایتسگاه فضایی Tiangong-1 10.5 متر طول و 8500 کیلوگرم وزن دارد و در ارتفاع 260 کیلومتری در مدار زمین حرکت میکند. از تاریخ 16دسامبر سال 2015 میلادی که مدار حرکت این ایستگاه فضایی توسط متخصصان اصلاح شد، ارتفاع مدار آن به مرور کاهش یافته است و در نهایت این ایستگاه فضایی وارد اتمسفر می شود. معمولا چنین وضعیتی مشکلساز نیست و پیش از این چندین فضاپیمای غول پیکر از جمله ایستگاه فضایی میر که 120 تن وزن داشت، وارد اتمسفر زمین شده و بدون حادثه سوختهاند. اما رویه آژانسهای فضایی این است که تمام فضاپیماهای بزرگ به صورت کنترل شده وارد اتمسفر شوند تا از سوختن و سقوط آنها در اقیانوس اطمینان حاصل شود.
اما در مورد Tiangong-1 موضوع متفاوت است. این فضاپیما ارتباط خود را با مرکز کنترل از دست داده و احتمالا غیرفعال شده است. بنابر این محل سقوط و زمان آن به طور دقیق مشخص نیست. از طرفی فعالیتهای خورشیدی میتواند موجب توسعه اتمسفر بیرونی و در نتیجه افزایش جاذبه نسبت به فضاپیماهای موجود در مدارهای پایینی زمین شود. بدین ترتیب پیشبینی زمان سقوط این ایستگاه فضایی با 20 درصد خطا همراه است. منطقه سقوط احتمالی نیز بسیار وسیع است و حدود دو سوم سطح زمین را پوشش میدهد. بنابر این در صورتی که بخشی از قطعات یا سوخت موجود در مخازن ایستگاه فضایی از اتمسفر عبور کند و به مناطق مسکونی زمین برسد میتواند فاجعهساز شود.