پنل مالکیت فکری و ارتباطات و فناوری اطلاعات

دکتر محمدهادی میرشمسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، و دکتر سعید حبیبا، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، دکتر حسن شبیری زنجانی، عضو هیات علمی دانشگاه قم، دکتر زهرا شاکری، استادیار دانشگاه تهران، دکتر یوسف قاسمی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر محسن صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به ترتیب دبیر و اعضای این پنل تخصصی را تشکیل می دادند.

مقالات ارائه شده در این پنل:

  • دکتر محمدهادی میرشمسی: اموال مجازی؛ چالشی در حقوق اموال و مالکیت
  • مهدی اسلامی، بهزاد طباطبایی نیا: بررسی جنبه های مالکیت فکری و معنوی در اقتصاد خلاق
  • (سخنرانی غیرحضوری) پروفسور پامیلا ساوئلسون (Pamela Samuelson) استاد دانشگاه کالیفرنیا، برکلی

دکتر محمدهادی میرشمسی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر این پنل ضمن ارائه گزارشی از برگزاری این نشست گفت: این پنل به صورت بحث و تبادل نظر دو سویه برگزار شد. جمع بندی بحث های صورت گرفته در این نشست نشان می دهد که مقررات فعلی در حوزه مالکیت فکری (مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری)، جوابگوی شرایط فعلی و حتی گذشته حوزه فناوری اطلاعات نیست.

میرشمسی افزود: مقررات ملی ایران به تنهایی و بدلیل عدم الحاق یک سری از مقررات بین المللی در حوزه کپی رایت به طور خاص، جوابگوی حوزه نوین و تغییرات جدید حوزه فناوری اطلاعات نیست و برای حوزه مالکیت فکری باید سیاست گذاری داشته باشیم. در این پنل بر ضرورت سیاست گذاری تأکید شد.

دبیر پنل مالکیت فکری و ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: تغییرات و بروزرسانی مقررات حوزه مالکیت فکری – از مباحث جزئی مانند مال انگاری در حوزه سایبر تا مباحث کلی – از دیگر موضوعات مورد بحث در این پنل بود. قوانین فعلی ما جوابگوی بحث مال انگاری، حق انگاری، مالکیت، انتفاع و بهره برداری از اموال سایبری نیست. پیشنهاد شد که مقررات حوزه اموال به طور خاص، برخی از موارد قانون مدنی باید مورد تغییر قرار بگیرد تا فناوری اطلاعات همسو شود.

 

 

گزارش: معصومه سوهانی

عکس: زهره سوهانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا