سفر به منظومه آلفا ـ قنطورس
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15171449621359676145.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از جام جم آنلاین،آلفا ـ قنطورس نزدیکترین ستاره به منظومه شمسی است و بیش از چهار سال نوری از ما فاصله دارد.
سفر به این ستاره با فناوری کنونی هزاران سال طول میکشد، اما این پژوهشگران به دنبال آن هستند تا با توسعه برخی فناوریها از جمله لیزر، انرژی هستهای و بادبانهای خورشیدی کاوشگری بسازند که بتواند به حداقل 10 درصد سرعت نور دست یابد.
سرعت نور حدود 300 هزار کیلومتر بر ثانیه است و در حال حاضر، فضاپیمای نیوهورایزنز با سرعت حدود 58 هزار کیلومتر بر ساعت، سریعترین کاوشگری است که از مدار زمین خارج شده است.
از این رو پژوهشگران برای سفرهای بینستارهای باید فناوریهایی را توسعه دهند که بتوانند کاوشگرها را با سرعتهای بسیار بالا به فضا پرتاب کنند، زیرا بزرگترین محدودیت ما برای رسیدن به محیط میانستارهای، افزایش سرعت کاوشگرهاست.
در صورتی که بتوان کاوشگری با 10 درصد سرعت نور ساخت، رسیدن به آلفا ـ قنطورس حدود نیمقرن طول میکشد در حالی که ممکن است وقتی کاوشگر ما به این ستاره میرسد، بسیاری از اهداف ماموریتش تغییر کرده باشد.
پژوهشگران ناسا در پی آن هستند که بتوانند، کاوشگر میانستارهای خود را در سال 1448/ 2069 و در یکصدمین سالگرد نخستین فرود فضانوردان در ماه به فضا پرتاب کنند.
حدود دو سال پیش نیز یوری میلنر که ثروتمندی روسی است با حمایت علمی استیون هاوکینگ (فیزیکدان مشهور انگلیسی) روی برنامه مشابهی موسوم به استارشات حدود 100 میلیون دلار سرمایهگذاری کرد. در قالب این برنامه نیز قرار است مجموعهای از کاوشگرهای مینیاتوری راهی منظومه آلفا ـ قنطورس شوند. بتازگی نمونهای از این کاوشگر در مدار زمین با موفقیت آزمایش شد.
No tags for this post.