مهمترین علائم بیماری پارکینسون

 دکتر محمد روحانی در افتتاحیه بیست و دومین کنگره بیماری های مغز و اعصاب، با بیان اینکه پارکینسون دومین بیماری شایع نورودژنراتیو (بیماری تخریبی سیستم عصبی) بعد از بیماری آلزایمر است، گفت: شیوع بیماری پارکینسون بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

وی افزود: این بیماری حدود ۲۰۰ سال پیش ،اولین بار توسط یک دانشمند انگلیسی به نام جیمزپارکینسون معرفی شد. پارکینسون درهمه جوامع شیوع دارد و بیشتر مختص سنین بالاست و در دهه ۵ و ۶ زندگی بیشتردیده میشود اما در هر سنی می تواند بروزکند.

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه مهمترین علامت بیماری پارکینسون کندی حرکات است، دیگر علائم این بیماری را لرزش در حالت استراحت، ، سفتی عضلات و اختلال راه رفتن ذکر کرد.

روحانی تصریح کرد: در هر قسمتی از بدن کندی حرکت ممکن است به شکلی خودش را نشان بدهد. به عنوان مثال کند شدن حرکات صورت که باعث ماسکه شدن و از بین رفتن حس و حالت صورت می شود و چهره فرد شبیه مجسمه میشود.

وی ادامه داد: کند شدن بلع باعث میشود گاهی بزاق از گوشه دهان این بیماران بیرون بریزد. کند شدن در حرکات دستها باعث میشود که درانجام حرکات ظریف، بیماران مشکل داشته باشند. به عنوان مثال یکی ازاولین علایم این بیماران بد شدن دست خط است که دچار ریز نویسی و بدخطی میشوند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه در راه رفتن، این کندی به صورت قدمهای کوتاه و چسبیده به زمین و خم شدن تنه به سمت جلو بروز میکند، اظهار کرد: گاهی این کند شدن در راه رفتن به حدی زیاد است که فرد دچار ایست حرکتی و به اصطلاح دچار فریز و قفل شدن میگردد. ممکن است بعضی اوقات باعث افتادن فرد بشود.

روحانی درباره تاثیر پارکینسون روی تکلم توضیح داد: درتکلم باعث میشود که صحبت فرد تون پایین داشته باشد و صدایشان حالت یک نواخت یا مونوتون هم پیدا میکند.

وی از دیگر علائم شایع پارکینسون به لرزش در حالت استراحت اشاره کرده و خاطرنشان کرد: لرزش در حالت استراحت معمولا از یک دست شروع میشود و اندامهای دیگر را درگیر کند. به عنوان مثال در دست مقابل، پاها، چانه و زبان هم ممکن است لرزش مشاهده شود. 

این متخصص مغز و اعصاب اضافه کرد: سفتی و خشکی در حرکات نیز، در مبتلایان به پارکینسون دیده میشود، یعنی اگر ما بخواهیم اندام های بیمار را حرکت بدهیم، یک مقاومت قابل توجه در زیر دستمان احساس میکنیم.

روحانی همچنین گفت: رفلکس ها و حرکاتی که باعث میشود وضعیت خودمان را به طور طبیعی حفظ کنیم، در این بیماران از بین می رود که میتواند باعث زمین خوردن این بیماران بشود.

وی با بیان اینکه لرزش هایی که به دلیل کهولت سن در دست یا سر یا صدای افراد مسن دیده می شود، اغلب علتی غیر از یماری پارکینسون دارد، خاطر نشان کرد: گاهی افراد برداشتشان از بیماری بیماری پارکینسون فقط همان لرزش است و بسیاری از افرادی که دچار لرزش می شوند با نگرانی ذهنشان به سمت این بیماری می رود. هر لرزشی تشخیص پارکینسون را مطرح نمی کند و اغلب لرزشی که در چند عضو خانواده و افراد مسن دید ه میشود مطرح کننده پارکینسون نمیباشد ،بلکه این لرزش وابسته به سن ویا لرزش فامیلی است که خوشخیم بوده و ارتباطی با بیماری پارکینسون ندارد. 

بیست و دومین کنگره بیماری‌های مغز و اعصاب ایران از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا