نشان ملی استاندارد معطوف به کیفیت محصولات نیست
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15165282731866628480.jpg)
محمود شیخ زینالدین در نشست تخصصی و توجیهی آییننامه اجرایی صدور گواهی انطباق، گواهی محصول و نشان استاندارد دانش نماد، با اشاره به اینکه بررسیها نشان داده اخذ نشان ملی استاندارد مشکل عمده شرکتهای دانشبنیان نیست گفت: نشان ملی استاندارد صرفاً معطوف به کیفیت محصولات نیست، بلکه علاوه بر این نیازمند آن است که بتواند به تولید انبوه و آزمایشگاهی نیز دست یابد.
وی به ایجاد سلسله نشستهای مرتبط با موضوع استانداردسازی شرکتهای دانشبنیان از سوی معاونت علمی اشاره کرد و گفت: طبق بررسی ها مشکل بسیاری از شرکتهای دانشبنیان، اخذ نشان ملی استاندارد نیست، چراکه نشان ملی استاندارد صرفاً معطوف به ویژگیها و عملکرد محصول نیست و دارای یک سری ضوابط و مقررات خاص خود است.
وی ادامه داد: بحث صدور گواهی انطباق و گواهی صدور محصول و البته در ادامه نشان دانش نماد، راهکار اساسی برای رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان است، که این معاونت با همکاری سازمان ملی استاندارد، برای فراهمسازی امکانات، با مصوبه شورای عالی استاندارد، این فرصت را به شرکتهای دانشبنیان میدهد تا با بهرهگیری از استانداردهای معتبر بینالمللی یا استاندارد ملی استاندارد، گواهینامهای معتبر برای تأیید محصول خود دریافت کنند.
شیخ زین الدین افزود: این آییننامه میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات پیش روی شرکتهای دانشبنیان باشد، بر این اساس تفاهمنامهای در بهمنماه سال گذشته با نشان ملی استاندارد امضاء و سپس مصوبه شورای عالی استاندارد پیگیری و اخذ شد.
معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی، ۲ هدف اصلی را در پی انعقاد این تفاهمنامه معرفی کرد و گفت: پس از پیگیریهای لازم و برگزاری نشستهای تخصصی در پی حل مشکلات موجود شرکتهای دانشبنیان، نخستین و مهمترین هدف حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان بود و در گام بعدی شرایط را بهگونهای فراهم ساختیم تا فرایند صدور این گواهینامهها، حداکثر همخوانی را با قوانین جاری و رویههای موجود سازمان ملی استاندارد داشته باشد.
شیخ زینالدین با اشاره به اینکه در اکثر مواقع مشکل اساسی نداشتن تعریف اساسی از مسئله است گفت: بحث صدور گواهی انطباق و صدور محصول و البته در ادامه دانش نماد مسئله مهمی است که میتواند راهکار قابلتوجهی برای رفع مشکلات شرکتهای دانشبنیان بهحساب آید.
وی بابیان اینکه در تجاریسازی فناوری عمدتاً در راستای کمک به شرکتها تنها به مقوله پرداخت تسهیلات و معافیتهای مالیاتی پرداخته میشود گفت: در مقوله حمایت از شرکتهای دانشبنیان انتظار از دولت تنها ارائه تسهیلات و معافیتهای مالیاتی است. درصورتیکه مسئله مهم است که بتوانیم مسیر را برای فروش محصولات شرکتهای دانشبنیان و جذب سرمایه هموار کنیم. در این راستا در فاز نخست ۵۰ شرکت دانشبنیان از مجموعه شرکتهای فعال در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی برای اجرای آزمایشی آییننامه انتخاب شدند.
معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بابیان اینکه مطابق روال نشان ملی استاندارد را به محصولی ارائه میدهند که به تولید انبوه یا حداقل تولید آزمایشگاهی رسیده باشد، خاطرنشان کرد: ریسک تولید محصولات دانشبنیان بالاست، ازاینرو ضروری به نظر میرسید تا شرکتهای دانشبنیان قبل از اینکه به تولید برسند، این گواهی انطباق دانش نماد را دریافت کنند تا پیش از اخذ علامت استاندارد ملی با در دست داشتن گواهی انطباق یا گواهی محصول بتوانند نسبت به جذب سرمایهگذار اقدام کرده و محصول خود را به تولید انبوه برسانند.
شیخ زینالدین اضافه کرد: شرکتهای دانشبنیان ازاینپس میتوانند بهمنظور پیگیری این موضوع و آگاهی از چگونگی اجرای آییننامه و دریافت گواهینامه به دفتر نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت نوآوری و تجاریسازی مراجعه کنند.