نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بااستارتاپ ها پروژه هزینه ها را میتوان کاهش داد

 سورنا ستاری روز سه شنبه در مراسم گشایش پروژه ملی و منطقه ای پایگاه اطلاعاتی جامع ژنتیک اقوام ایرانی (ایرانوم)، حضور نیروهای متخصص ایرانی در مراکز علمی و دانشگاهی معتبر دنیا را خاطرنشان کرد و گفت: بیشترین سرمایه ای که در اختیار داریم، نیروی انسانی در داخل و خارج از کشور است و حضور این افراد مستعد باعث ایجاد چنین پیشرفت هایی در جامعه شده است.

ستاری افزود: اساس پزشکی شخصی که مبتنی بر ویژگی های شخصی افراد است با شناخت ژن ها میسر می شود و انتقال تکنولوژی توالی یابی نسل جدید ژنوم سرآغار تحولی بزرگ در حوزه پزشکی کشور است.
وی افزود: تکنولوژی در حوزه های مختلف با شتاب در حال تحول است و مباحثی که امروز به عنوان پزشکی نوین مطرح می شود، در کمتر از چند سال دیگر به پزشکی سنتی تبدیل خواهد شد؛ اگر در حوزه ژنوم سرمایه گذاری نکنیم آیندگان ما را متهم خواهند کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با بیان این که پایه محاسباتی ژنتیک محدود به پزشکی نیست و تمامی علوم به نحوی درگیر آن هستند، گفت: پروژه ایرانوم باید الگویی برای سایر دانشگاه های کشور باشد؛ ما در آینده به پیاده سازی روش های جدید پزشکی در کشور نیاز دایم.
وی با اشاره به اهمیت تکنولوژی در کشور گفت: تحول تکنولوژی باعث کاهش هزینه ها در روند توسعه شده است و هم اکنون قراردادهایی با دیگر کشورها بسته شده است که با ایده های جدیدی همراه است و از این طریق، هزینه های پروژه ها کاهش داده می شود.
مراسم افتتاح پروژه ملی ' ایرانوم ' امروز با حضور دکتر ستاری، دکترحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر رضا ملک زاده معاون وزیر بهداشت و سایر مسوولان برگزار شد.
با اجرای این پروژه که شامل توالی یابی ژنومیک هشت قوم ایرانی است، مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی موفق به انتقال تکنولوژی بسیار پیشرفته توالی یابی نسل جدید ژنوم (NGS) به کشور شده و امکان بهره برداری علمی تمامی مراکز تحقیقاتی علوم پایه، پزشکی و نیز پزشکی شخص محور کشور از اطلاعات تخصصی ثبت شده در این مرکز، به ویژه جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های ژنتیکی فراهم شده است.
این پایگاه هم اکنون شامل داده های مربوط به ژنوم 800 فرد سالم با ویژگی های مشخص از هشت قوم ایرانی می باشد که مورد مطالعه قرار گرفته و اطلاعات آنان بدون نام و مشخصات شخصی به صورت کدگذاری شده در این پایگاه ثبت شده است.
داده های مرحله اول این پایگاه، داده های مربوط به 800 نفر بالای 35 سال بوده که این جمعیت از 8 قوم مختلف شامل فارس، آذری، کرد، عرب، لر، بلوچ، ترکمن و ساکنین خلیج فارس است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل