به گزارش ایرنا، محمدجواد لاریجانی روز دوشنبه در مراسم عملیات اجرایی پژوهشکده رصدخانه ملی قمصر وابسته به دانشگاه کاشان افزود: تاسیس رصد خانه کامو و چوگان در بخش قمصر کاشان نه تنها مهمترین حادثه در 35 سال اخیر ایران است، بلکه در طول چند قرن اخیر کشور بشمار می رود.
وی ادامه داد: انرژی هسته ای ما که از سالها قبل آن را داشتیم و شروع کرده بودیم، بواسطه حساسیت غربی ها معروف شد و الا تاسیس رصدخانه ملی بنیه علمی قوی تری دارد که غربی ها از آن می ترسند.لاریجانی تاکید کرد: غربی ها با رفتار بدشان علم را با سیاست آلوده می سازند و مصداق آن این است که دانشجوی سال آخر دکترای ما را به این دلیل که ممکن است رشته تحصیلی اش در آینده خطرساز باشد اخراج می کنند که این با هیچ دلیل منطقی و علمی سازگاری ندارد.
وی تاکید کرد: این رفتار غربی ها بده بستان های علمی را در بین دانشمندان که امری مرسوم بوده و هست، خراب می کنند.لاریجانی تاکید کرد: حتی غربی ها جلو نشر مقالات علمی ما را هم می گیرند که ما این مستندات را جمع آوری کرده ایم و به مراجع بین المللی ارجاع داده ایم.
وی خطاب به غربی ها گفت: در تعامل علمی، سطح علمی ما محدود نمی ماند ضمن آن که دنیا از برکت پیشرفت علمی ما بهره می برد.مدیر پژوهشگاه دانش های بنیادی همچنین برخی از توفیقات علمی کشور را دلیل دشمنی دشمنان اعلام کرد و گفت: دلیل اینکه ایران در علم پیشرفت کرد را تصور درست رهبری در 26 سال اخیر از علم دانست که دولت ها نیز آن را به نوبه خود و به فراخور مقتضیات زمانی پیگیری کردند.
وی تلقی و دیدگاه رهبری از پیشرفت علمی کشور را شامل توجه به علوم پایه، سطح بین المللی کار علمی، تکیه بر جوانان، نوآوری، چرخه دانش و تکنولوژی صنعت و سرمایه گذاری دانست که مدل خوبی را ما اینک در بحث تکنولوژی و سرمایه گذاری در قمصر کاشان با ایجاد رصدخانه ملی کامو و نیز پژوهشکده آن در اختیار داریم.
وی تصریح کرد: ایده های خوبی در نیمی از ربع قرن از دولت آقای رفسنجانی آغاز و پیگیری شد که در این دولت توسعه کمی دانشگاهها و دانشجویان و رشته ها را داشتیم و در دوره دوم این دولت تاسیس عمده مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشگاه دانش های بنیادی، پلیمر، شیمی، مهندسی مواد و ژنتیک را داشتیم.
وی ادامه داد: در دولت اصلاحات دو طرح مهم رصدخانه ملی و شتابگر ملی به تصویب رسید و بودجه ای برای این طرح ها گذاشته شد و در اواخر همین دولت بحث مسوولیت و اجرای آن به عهده پژوهشگاه بنیادی گذاشته شد که این دو در همه جای دنیا بزرگ هستند و هر کدام سفره با برکتی هستند که دانشمندان می آیند دور آن و مرکز علمی متحرکی را انجام می دهند.
لاریجانی افزود: در دولت گذشته نیز این دو طرح در دولت اصلاحات تحرک یافت و برغم تحریم ها با دستور صریح رهبری 4.5 میلیون یورو برای تامین بهترین آینه ها در این طرح ها گذاشته شد.
وی در ادامه گفت: رصدخانه کامو در آینده یک سازمان وسیعی خواهد شد که به پژوهشگاه وصل است و این مرکز به یک قطب تبدیل می شود و در پایین این رصدخانه نیز یک رصدسرا خواهیم داشت که مقدمات آن آماده شده و با این اتفاق مهم پایگاههای علم نجوم در کاشان در حال شکل گیری است.
لاریجانی افزود: البته شتابگر ملی در قزوین در یکصد هکتار در حال شکل گیری است که از نظر مقیاس از رصدخانه ملی کامو بیشتر است و زمانی که این شتابگر بهره برداری شود پنج هزار کارشناس در آنجا مشغول خواهند شد.
وی تاکید کرد: مطمئن هستیم امسال دولت سرمایه گذاری بهتری برای رصدخانه کامو خواهد کرد و این پژوهشگاه برای تحرک بیشتر بودجه سه هزار میلیارد تومانی را سالجاری این رصدخانه درنظر گرفته تا کار معطل نماند.
وی تصریح کرد: دولت دکتر روحانی دارند سرمایه گذاری می کنند برای نمایش عرصه های ملی و بین المللی و در حال بازکردن راه هستند که امیدواریم توفیقات خوبی نصیب این دولت و ملت شود.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در مقطع کنونی نسل پاکاری را با مدیران و جوانان دارد، گفت: برغم فشارها آینده خوبی برای کشور رقم خواهد خورد زیرا کشور ما در منطقه و بین الملل موثر است.
وی از دانشگاه کاشان بواسطه ایجاد مراکز تحقیقاتی و علمی و نیز تربیت نیروهای متخصص به عنوان یک مرکز علمی بزرگ در آینده نزدیک یاد کرد و گفت: کاشان بزودی محل تردد دانشمندان بین المللی خواهد شد، زیرا از پتانسیل های بالایی مانند عطر گل محمدی و نمای رصدخانه بهره مند است.
عملیات اجرایی پژوهشکده رصدخانه ملی ایران در هفت هکتار مساحت و با سه هزار مترمربع زیربنا در محل پژوهشکده اسانس های طبیعی کاشان آغاز شده تا با کمک خیرین در مدت 30 ماه به بهره برداری برسد.