افزایش درآمد شرکت های دانش بنیان به 40 هزار میلیارد تومان
جلسه 263 کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و در این جلسه که با حضور رئیس ستاد توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری همراه بود، ضمن بحث و بررسی مأموریتها و برنامههای پیش روی این مرکز، گزارش تهیه شده پیرامون الگوی پیشنهادی برای مأموریتهای ستادهای توسعه فناوری نیز ارائه شد.
گزارشی که در آن محورهایی همچون دستیابی به مرجعیت علمی و توسعه پژوهشهای مرز دانش، ترویج و فرهنگ سازی علم و فناوری و نوآوری، تسهیل تبادلات و همکاریهای علمی و فناوری بین المللی، توسعه فناوریهای راهبردی متناسب با نیازهای چالشی کشور از جمله مشکلات زیست محیطی، ایجاد صنایع دانش بنیان جدید و توسعه بازار محصولات دانش بنیان مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به این موضوع که اطلس توانمندی تولیدات دانش بنیان تدوین شده، قابلیت احصاء ظرفیتهای دانش بنیان به منظور تولید محصولات مبتنی بر این فناوریها و امکان تطبیق مأموریتهای ستادهای توسعه فناوری با راهبردهای کلان نقشه جامع علمی کشور به عنوان اصلی ترین کارکردهای این اطلس مورد اشاره قرار گرفت.
در ادامه گزارش ارائه شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درصد تخصیص اعتبارات به ستادهای توسعه فناوری از ابتدای سال 93 تا پایان سال 95 طی یک نمودار ارائه شد که بر این اساس 28 درصد از سهم اعتبارات به ستاد توسعه علوم و فناوری های سلولهای بنیادی و 12 درصد از این اعتبارات نیز به ستاد توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات اختصاص داده شده است.
در بخش پایانی این گزارش نیز با اشاره به این موضوع که بیشترین حجم حمایت از ستادهای توسعه فناوری کشور متعلق به دانشگاهها و دانشکده ها به میزان 43 درصد و شرکتها و مؤسسات غیردولتی با 37 درصد بوده، این موضوع نیز مورد اشاره قرار گرفت که از فعالیت 3260 شرکت دانش بنیان ثبت شده تاکنون 40 هزار میلیارد تومان درآمد نصیب کشور شده است.
بر اساس این گزارش، در پایان نیز اعضای جلسه به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در خصوص توجه به مدیریت اقتصاد و منابع انسانی، لزوم تدوین پیوست فرهنگی فعالیتهای دانش بنیان، توسعه زیرساختهای مرتبط با فناوریهای نوین و حمایتهای هدفمند و برنامه محور به منظور هم افزایی راهبردهای پیش روی ستادهای فناوریهای ملی پرداختند.