بر اساس مطالعات انجام شده توسط انجمن ریه آمریکا (American Lung Association) ، استعمال دخانیات و سیگار عامل اصلی 80 تا 90 درصد موارد ابتلا به سرطان ریه و مرگ ناشی از آن است. بر این اساس مردان سیگاری 23 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه بوده و هر ساله 7 هزار و 330 مرگ بر اثر ابتلا به سرطان ریه در ایالات متحده آمریکا بین افراد غیر سیگاری ثبت می شود که عامل آن استنشاق دود ناشی از سیگار است.
استعمال دخانیات و سیگار عامل اصلی 80 تا 90 درصد موارد ابتلا به سرطان ریه و مرگ ناشی از آن است. بر این اساس مردان سیگاری 23 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان ریه بوده و هر ساله 7 هزار و 330 مرگ بر اثر ابتلا به سرطان ریه در ایالات متحده آمریکا بین افراد غیر سیگاری ثبت می شود که عامل آن استنشاق دود ناشی از سیگار است.
به گفته پژوهشگران اگر شما سیگاری نیستید، بهتر است هیچگاه به سمت سیگار و دخانیات نرفته و اگر سیگار می کشید نیز باید به هر نحو ممکن ان را ترک کنید. برای این کار ابتدا باید با پزشک خود صحبت کرده و از بهترین روش های ترک سیگار مطلع شوید. بر اساس گزارش مرکز بهداشت دانشگاه پیتسبورگ، این روش ها شامل ارائه محصولات حاوی نیکوتین، داروهای مرتبط با ترک سیگار و گروه های حمایتی است. بر این اساس بهترین راهکارهای ترک سیگار که می تواند شانس موفقیت شما را در این زمینه افزایش دهد، موارد زیر هستند:
1 – روز مشخص و تاریخ دقیقی برای ترک سیگار تعیین کنید. بهتر است این روز برای شما دارای مفهوم و ارزش ویژه ای باشد برای مثال می توانید سالگرد ازدواج یا روز تولدتان را برای این موضوع انتخاب کنید.
2 – در این روز خاص خود را برای ترک سیگار از نظر ذهنی و محیطی آماده کرده و هر محصول دخانی و مواردی که می تواند شما را وسوسه کند از خانه، ماشین و محل کار خود دور کنید. به روش های ذهنی جایگزین برای ترک سیگار فکر کرده و به ویژه در نخستین ماه ترک سیگار آن ها را به طور جدی دنبال کنید. این بازه زمانی دارای اهمیتی بسیار زیاد است.
3 – به طور روزانه به خود یاد آوری کنید که چرا قصد ترک سیگار را دارید. با تقویت انگیزه های مثبت، شانس موفقیت شما افزایش پیدا خواهد کرد.
4 – یک سیستم حمایتی برای خود تدارک ببینید. سعی کنید دوستان یا آشنایانی که تصمیم مشابهی برای ترک سیگار دارند، یافته و اگر چنین فردی در اطراف شما وجود ندارد از نزدیکانتان بخواهید که شما را در این مسیر یار کنند. گروه های حمایتی نقش مهمی در تقویت اراده افراد برای ترک سیگار خواهند داشت.
5 – به تمامی افراد توصیه می شود از قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران اجتناب کرده و اگر در اطراف شما افراد سیگاری وجود دارند از ان ها بخواهید سیگار را ترک کرده و اگر این موضوع مقدور نیست، از آن ها بخواهید در فضای بسته و نزدیک دیگران سیگار نکشند. در رستوران ها و مراکز عمومی نیز سعی کنید وارد بخش سیگاری ها نشده و از خود حفاظت کنید.
6 – از مواد شناخته شده ای که عامل ایجاد سرطان هستند دوری کرده و میزان حفاظت خود از این مواد را در خانه و محل کار، برآورد کنید. برای نمونه در هوای آلوده شهری از ماسک استفاده کرده و از مواد شیمیائی سرطان زا پرهیز کنید. برای انجام بهتر این موارد می توانید با پزشکتان مشورت کرده و راهنمایی بگیرید.
7 – همواره و به ویژه در دوران ترک سیگار، از میوه ها و سبزیجات تازه به میزان کافی استفاده کنید. مصرف میوه ها بسیار سودمند تر از خوردن قرص ویتامین است و بر خلاف این داروهای مکمل، هیچ ضرری برای شما نخواهند داشت.
8 – پس از ترک سیگار ورزش را اغاز کنید و اگر پیش از این ورزش نمی کردید از ابتدا به طور ملایم شروع کرده و به طور تدریجی آن را افزایش دهید. داشتن تمرینات ورزشی روزانه بسیار مهم است.
9 – به طور دوره ای آزمایش سرطان ریه بدهید. شما به عنوان یک فرد سیگاری در گروه پر خطر ابتلا به این بیماری قرار دارید و انجام این آزمایش برای افراد سیگاری با سن بیش از 30 سال بسیار مهم است. سایر عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به این بیماری شامل وجود سابقه فامیلی، قرار گرفتن در معرض دود دست دوم ، اختلالات ریوی دوره ای و انسداد ریه و فیبروز ریوی (pulmonary fibrosis) است.
ترجمه: احسان محمدحسینی
منبع: consumer.healthday
No tags for this post.