همه اعضای هیات علمی در تدوین و بازنگری نقشه جامع علمی اهتمام کنند
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1514625318216424072.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر باقری مقدم در نشست فرهنگی اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت که با موضوع "آشنایی با نقشه جامع علمی کشور" در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) این دانشگاه برگزار شد، با ذکر این نکته که بعد از قانون اساسی، سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در سال 1404، میثاق ملی ما در همه زمینههاست، تاکید کرد: برای رسیدن به اهداف چشمانداز در کشور، چارهای جز همگرایی نداریم و بازیگران حوزه علم و فناوری باید با هم تشریک مساعی کنند تا به قوت و قدرت بیشتری برسند.
معاون برنامهریزی و سیاستگذاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی افزود: نقشه جامع علمی کشور، ذیل سندچشم انداز ملی ماست که از اوایل سال 1390 متولد شد و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
دکتر باقری مقدم با اشاره به اینکه یک نقشه بد، بهتر از بی نقشگی و هرج و مرج است، تصریح کرد: هر چه تعداد مشارکتکنندگان در برنامهریزی بیشتر باشد، ضریب خطا کمتر و الزام اجرا، بیشتر میشود و مهمترین نقش نقشه جامع علمی کشور، همین ایجاد همگرایی بود.
معاون برنامهریزی و سیاستگذاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از همه اعضای هیات علمی خواست در تدوین و بازنگری نقشه جامع علمی کشور، اهتمام کنند و گفت: برای این همراهی و مشارکت، سعه صدر داشتن لازم است.
وی توضیح داد: نقشه جامع علمی کشور دارای 73 راهبرد ملی و 224 اقدام ملی است و پنج دسته فناوری، علوم پایه و کاربردی، علوم انسانی و معارف اسلامی، سلامت و هنر را در اولویتهای علم و فناوری شامل میشود.
دکتر باقری مقدم ضمن تبیین مبانی، اهداف و اولویتها و راهبردهای برنامه، گفت: بنا داریم با کمک اساتید کشور، نقشه جامع علمی کشور را برای افق بالاتری بازنگری کنیم و از همه اعضای هیات علمی دانشگاه درخواست کرد نقشه جامع علمی کشور را به عنوان الگوی بالادستی ببینند و بپذیرند و برای تحقق این نقشه کمک کنند.
دکتر برخورداری، رییس دانشگاه علم و صنعت نیز گفت: اگر قرار باشد هر جامعهای به پیشرفت و توسعه و بویژه توسعه پایدار دست یابد، راهی ندارد جز اینکه بر مبنای دانش، نقشههای توسعهای خود را اجرایی کند. کشورهای پیشرفته نیز همین راه را با بینش خود رفتهاند. البته ما نمیتوانیم عینا نقشه آنها را استفاده کنیم و باید با بینش خودمان پیش برویم، چنانکه اندیشمندان و دانشمندان زیادی روی نقشه جامع علمی کشور کار و آن را تدوین کردند که در حال اجراست.
وی افزود: اگر چه نواقصی وجود دارد، ولی به نظرم مهمتر از آن، اجرای نقشه جامع علمی کشور است. هر امر اجرایی در صورتی خوب پیش میرود که همه کسانی که در بحث اجرا هستند، شناخت نسبی خوبی از آن داشته باشند و کار با هماهنگی پیش برود.
No tags for this post.