نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اولویت پزشکی فرد محور توجه به بیمار است

پزشکی فرد محور به مجموعه ای از فعالیت ها و رویکردهای پزشکی، تشخیصی و درمانی اطلاق می شود که بر اساس آن بیماران براساس ویژگی شخصی خود طبقه بندی و اقدامات درمانی برای آنها انجام می گیرد.

دکتر سعید غفاری روز شنبه 11اذرماه در نشست خبری سمپوزیوم پزشکی فرد محور که در سالن همایشهای مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا برگزار شد، افزود: تشخیص و درمان سرطان های ریه، کولون ، خون و ملانوم با پزشکی فرد محور تا حدود زیادی امکان پذیر است. بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، آلزایمر و روانپزشکی نیز از جمله بیماری هایی است که پزشکی فرد محور به آنها توجه دارد.
وی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام، بهبودی کامل و کاهش عوارض دارو از مهمترین مزیت های این روش است، ادامه داد:در پزشکی فرد محور به جای توجه به بیماری به بیمار توجه می شود. افراد ممکن است به یک بیماری مبتلا شوند اما به دلیل تفاوت ژنتیک، درمان مختلف داشته باشند.
غفاری با اشاره به اینکه 4 تا 20 درصد بستری در بیمارستان ها به دلیل عوارض دارویی است، گفت: به عنوان مثال مدت متوسط بستری یک بیمار عادی در آمریکا یک روز است اما این مدت برای عوارض دارویی حدود 4 روز است.
دبیرعلمی سمپوزیوم پزشکی فرد محور به اهداف برگزاری این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: پزشکی فرد محور علم جدید در این حوزه است و آشنایی متخصصان و دست اندرکاران حوزه سلامت با قلمرو این علم و آشنایی بیشتر با هزینه ها و چالش های در این حوزه از مهمترین اهداف این سمپوزیوم است.
دکترغفاری به سرعت گرفتن تولید دارو در حوزه پزشکی فرد محور اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از 200 دارو در این زمینه تهیه شده است.
وی، سرطان، روانپزشکی و بیهوشی را از مهمترین داروهای تهیه شده در این زمینه اعلام کرد و گفت: این داروها برچسب مخصوص دارند و پس از تعیین ویژگی های ژنتیکی باید مصرف شوند.
دبیر علمی سمپوزیوم پزشکی فرد محور به چالش های این حوزه اشاره کرد و گفت: گران بودن دارو به دلیل فرد محور شدن پروسه درمان از جمله چالش های این حوزه است. رعایت اصول اخلاقی از دیگر موارد است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه هرچند پزشکی مدرن موفقیت هایی داشته اما در برخی بیماری های فرد به درمان پاسخ مناسب نمی دهد، افزود: حدود 38 درصد به درمان افسردگی، 40 درصد مبتلایان به آسم و دیابت، بین 40 تا 50 درصد مبتلایان به میگرن، 70 درصد آلزایمری ها و 75 درصد مبتلا یان به سرطان به درمان پاسخ نمی دهند.

 سمپوزیوم پزشکی فرد محور در تهران برگزار می شود
دبیر اجرایی سومین سمپوزیوم پزشکی فرد محور نیز در این نشست گفت: این سمپوزیوم با عنوان فرصت ها و چالش ها از 23 تا 24 آذر ماه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار خواهد شد.
دکتر علی صادقی تبار ادامه داد: پزشکی فرد محور و سرطان، فناوری های نوین در پزشکی فردمحور، ملاحظات اجتماعی، اخلاقی و حقوقی در این زمینه و پزشکی فردمحور و ناباروری از جمله محورهای این رویداد علمی است.
وی به استقبال خوب پزشکان از این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: متخصصان زنان و زایمان، ژنتیک، داروسازی، علوم آزمایشگاهی، آنکولوژی، پزشکی اجتماعی، پاتولوژی، ایمونولوژی و پزشکان عمومی از جمله گروه های هدف این سمپوزیوم هستند که در این رویداد علمی حضور خواهند یافت.
صادقی تبار، برگزاری کارگاه های تخصصی و جشنواره هنری را از دیگر برنامه های این سمپوزیوم اعلام کرد و گفت: با اینگونه برنامه ها در صدد بررسی و تبیین ابعاد مختلف این حوزه جدید هستیم.

 

 

گزارش:فرگل غفاری

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل