اعطای گرنت های پژوهشی در جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15118634011038783950.jpg)
دکتر نصرت اله ضرغام روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری این جشنواره اظهار کرد: این جشنواره که فردا هشتم آذرماه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار می شود، اهدافی همچون ایجاد زمینه و انگیزه در جوانان برای ایده پردازی و تبدیل ایده به محصول و کارآفرینی را دنبال می کند.
وی افزود: تراز مالی سرمایه های معنوی (نوآوری) در جهان حدود 21 میلیارد دلار است و کشوری که بیشترین مالکیت فکری را در جهان دارد، توانسته است 40 میلیون شغل ایجاد و 34 درصد تولید ناخالص ملی کشور خود را تامین کند.
ضرغام اظهار کرد: در برنامه سوم توسعه کشور، میزان بودجه تحقیقات معادل یک و نیم درصد از تولید ناخالص ملی تعیین که از این میزان 71 درصد آن محقق شد. اما در برنامه های بعدی توسعه به رغم افزایش سهم بودجه تحقیقات از تولید ناخالص ملی، این رقم به نیم درصد نیز نرسیده است.
وی به حمایت های این صندوق از اختراعات و طرح های پژوهشی اشاره کرد و گفت: تاکنون هزار و 72 اختراع در این صندوق دریافت شده که از این تعداد 139 اختراع مورد حمایت صندوق قرار گرفته است و یک سوم از این تعداد مصوب شده یا در حال پتنت شدن هستند.
ضرغام همچنین انعقاد قرارداد با وزارت آموزش و پرورش با هدف آشنا کردن دانش آموزان با مقوله کارآفرینی را از دیگر اقدامات این صندوق برشمرد و افزود: کمک به آموزش ایده پردازی، خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی دانش آموزان از دیگر اهدافی است که در راستای این قرارداد پیگیری می شود.
وی با تاکید بر اهمیت حمایت خیرین از حوزه علم و دانش در کشور، گفت: در آمریکا در سال 2015 میلادی 135 میلیارد دلار کمک های مردمی جمع آوری که بخشی از آن صرف کمک به توسعه علم و فناوری در آن کشور شد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور به تاسیس بنیاد خیریه جمیلی در این صندوق اشاره و اظهار کرد: اساس نامه این بنیاد در حال تدوین است و این بنیاد قرار است افرادی راکه در زمینه های مختلف علوم پایه شامل ریاضی، رایانه، زیست شناسی، زمین شناسی، فیزیک و شیمی صاحب ایده هستند، تحت حمایت های خود قرار دهد.
ضرغام درخصوص برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان توضیح داد: این جشنواره نیز با کمک و همراهی این بنیاد برای نخستین بار در کشور برگزار می شود.
دکتر قوام الدین زاهدی دبیر جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نیز در این نشست اظهار کرد: پس از اعلام فراخوان این جشنواره، بیش از 700 ایده به دبیرخانه جشنواره ارسال که از این تعداد 420 ایده ثبت شد و 319 ایده برای مشارکت در جشنواره ارزیابی شدند.
وی افزود: 39 ایده از این تعداد در مرحله اول انتخاب شدند که از این تعداد 20 ایده به عنوان ایده برتر انتخاب شده اند و صاحبان این ایده در روز برگزاری جشنواره ایده های خود را ارائه می کنند که برای نحوه ارائه نیز امتیازی درنظرگرفته شده است.
زاهدی گفت: همچنین به سه ایده که در راستای نوآوری و کارآفرینی بوده و قابلیت استفاده در جامعه را دارد، گرنت هایی به ترتیب شامل 30، 20 و 10 میلیون اعطا می شود.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره در پنج رشته ریاضی و کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی برگزار خواهد شد.