نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تشدید تغییرات اقلیمی با باکتریهای بی هوازی

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، یک گزارش فدرال که اخیرا در آمریکا منتشر شده، تغییر اقلیم را به فعالیت­‌های بشر نسبت می­‌دهد اما یک موضوع نگران­ کننده تر انتشار سوخت­‌های فسیلی وجود دارد. همان طور که می­‌دانیم تقریبا یک سوم از دی­ اکسیدکربنی که سالانه وارد جو می­‌شود، از طریق باکتری­‌های موجود در خاک تولید می­‌شود. اما بخش زیادی از این باکتری­‌ها نادیده گرفته می­‌شوند.

مطالعه جدیدی نشان داد که به‌رغم تصورات گذشته، باکتری­‌هایی که برای تولید دی­‌اکسید کربن به اکسیژن نیاز ندارند در بیشتر قسمت­‌های خاک وجود دارند.

میزان تولید دی­ اکسید کربن توسط این باکتری­‌ها بسیار پایین­‌تر از فرایند­های طبیعی(هوازی) است، اما اگر خاک اطراف آن در معرض هوا قرار گیرد یا دمای هوای جهانی بالا برود، این میزان افزایش می­‌یابد.

در این مطالعه محققان دانشگاه استنفورد باکتری­‌ها را درشرایط بی‌­هوازی قرار دادند. در این شرایط این باکتری‌ها دی‌اکسید کربن بسیار کمتری تولید می­‌کنند. در این حالت باکتری­‌ها به مولکول­‌های موم و لیپید غنی از کربن تجزیه می­‌شوند. در نتیجه تولید دی­‌اکسید کربن با عامل 10 کاهش می­‌یابد.

البته این مدل را می­‌توان به روش دیگری اجرا کرد. اگر باکتری بی­‌هوازی در معرض هوا قرار گیرد، میزان دی‌اکسید کربنی که وارد اتمسفر می­‌کند تا 10 برابر افزایش می‌­یابد.

به طور مشابه، گرم شدن آب و هوا یا تغییر الگوهای مختلف آبیاری به عنوان تلاش انسان برای تغییر آب و هوا می­‌تواند تولید دی­‌اکسید کربن باکتری­‌های خاک را تسریع کند.

نتایج این بررسی در مجله Nature Communications منتشر شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل