به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،احمد مافی در ارتباط با سرطان معده اظهار کرد: متأسفانه سرطان معده در کشور ما بسیار شایع است و میزان ابتلای ایرانیان به این نوع سرطان بیشتر از اکثر کشورهای جهان است.
عضو انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران بدون اشاره به امار مبتلایان در کشور، افزود: در بعضی بررسی های انجام شده سرطان معده به عنوان شایعترین سرطان در مردان و یکی از سه سرطان شایع در زنان ایرانی شناخته شده است که علت این امر به خوبی مشخص نیست ولی عادات غذایی به احتمال فراوان در این مسأله نقش بسیاری دارند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: علت اصلی ایجاد سرطان معده هنوز مشخص نیست، اما میزان بروز آن با افزایش سن، استعمال دخانیات و مصرف الکل افزایش می یابد؛ همچنین سرطان معده در مردان شایعتر از زنان است و در برخی مطالعات به نقش مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مثل گوشت دودی در ایجاد سرطان معده اشاره شده است.
مافی ادامه داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک سود و فرآوری شده، مصرف زیاد ترشیجات، غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، عفونت با یک باکتری معده (هلیکوباکتر پیلوری)، یک نوع کم خونی مزمن، التهاب مزمن معده (گاستریت) و عوامل ژنتیک و سابقه خانوادگی سرطان در ایجاد سرطان معده نقش دارند.
وی گفت: علائم سرطان معده شامل احساس درد و یا سوزش در شکم بخصوص قسمت فوقانی شکم، بزرگ شدن شکم به علت تجمع مایع در شکم، حس سیر شدگی زودرس حتی بعد از خوردن مقدار کمی غذا، تهوع و یا استفراغ، وجود خون در استفراغ، سوء هاضمه و ترش کردن، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و ضعف طولانی مدت بدون توجیه و دفع مدفوع سیاهرنگ بوده که نشانه وجود خون در دستگاه گوارش است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. عنوان کرد: درمان بر اساس مرحله بیماری و حال عمومی بیمار انتخاب می شود که درمان اصلی سرطان معده در مراحل اولیه عمل جراحی است.
مافی افزود: در برخی افراد بخصوص در صورت پیشرفت بیماری، تنها از شیمی درمانی و یا رادیوتراپی بعنوان درمان استفاده می شود. گاهی اوقات هم لازم است بعد از انجام جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی انجام و در گاهی موارد موارد، قبل از انجام عمل جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی انجام می شود.