ضرورت همکاریهای علمی جهت تبیین واقعیتهای اسلامی در آفریقای جنوبی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15113482081463529981.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر یحیی جهانگیری مدیر کل همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی در این دیدار با ابراز امیدواری از گسترش روابط علمی و دانشگاهی میان دانشگاههای عربی و ایران گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی آماده گسترش همکاری های علمی درزمینه های آموزشی، پژوهشی و دانشجویی با تونس و عمان است.
وی با اشاره به شیوه تدریس دروس به صورت مقارن و با استفاده از منابع اصلی مذاهب اسلامی در دانشگاه مذاهب اسلامی از عملیاتی شدن کرسی فقه اباضیه و برگزاری این در دانشگاه استقبال کرد.
در این دیدار همچنین فرحات الجعیبری رئیس فرقه اباضیه شمال آفریقا طی سخنانی به ظرفیت بالای فقه و حدیث اباضیه در زمینه همزیستی برادرانه و نیز روش بحث های مقارن اندیشمندان آن اشاره کرد. وی عدم شناخت و رفت و آمد را سبب تشتت امت اسلامی در دوران های مختلف علی الخصوص در عصر حاضر دانست.
استاد سابق دانشگاه زیتونه تونس از گسترش همکاری های علمی با دانشگاه مذاهب اسلامی استقبال کرد. دراین دیدار قرار شد ضمن تبادل دانشجو، کرسی فقه اباضیه نیز در دانشگاه مذاهب اسلامی راه اندازی شود.
لازم به ذکر است دیدار فرحات الجعیبری که جزو شخصیت های تاثیر گذار علمی در شمال آفریقا،تونس و عمان و نماینده سلطان قابوس در شمال آفریقاست، با حضور معاونین پشتیبانی و منابع انسانی و فرهنگی دانشجویی دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری مدیرکل همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی، همچنین در دیدار با شیخ شعیب بوله رییس مرکز تحقیقات اسلامی آفریقای جنوبی با اشاره به تشکیل دانشگاه مذاهب اسلامی با دستور مقام معظم رهبری و در جهت دوستی بین مذاهب اسلامی٬ رویکرد بین رشته ای و فرامرزی را از سیاست های کلان دانشگاه برشمرد.
وی در بررسی افق تبادلات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی با مراکز علمی و دانشگاهی آفریقای جنوبی٬ برنامه هایی از قبیل اعطای بورس تحصیلی٬ اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی٬ تبادل استاد و دانشجو و برگزاری دوره های فشرده تابستانی با حضور استادان مدعو از دانشگاه های این کشور را از مهمترین سیاست دانشگاه برشمرد.
شیخ شعیب بوله امام مرکز اسلامی کیپ تاون نیز در این دیدار با اشاره به وجود جریان های تکفیری در آفریقای جنوبی٬ تبادلات علمی در جهت معرفی واقعیت های اسلامی و شیعه را در این کشور ضروری دانست.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی آفریقای جنوبی با ابراز نگرانی از رشد افراط گرایی اسلامی، به تبیین همکاری های دانشگاهی و بین المللی در مبارزه با جریان های افراطی پرداخت.
شیخ شعیب بوله از راه اندازی دروس مطالعات مقارن اسلامی در دانشگاه مذاهب اسلامی تقدیر نموده و آمادگی خود و دانشگاه های آفریقای جنوبی را جهت تسهیل و تحکیم روابط علمی-دانشگاهی اعلام کرد.
شیخ شعیب بوله یکی از شخصیت های دینی موثر بین المللی است که مقالات زیادی در زمینه اتحاد و همبستگی و شکل گیری امت واحده ارائه نموده است.
No tags for this post.