روز جهانی تلویزیون
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1510745344736888346.jpg)
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶م، بیست و یکم نوامبر را بهعنوان «روز جهانی تلویزیون» تعیین کرد. سازمان ملل متحد هدف از چنین اقدامی را ترغیب کشورها به تبادل برنامههای تلویزیونی بهویژه برنامههایی اعلام کرد که برای گسترش صلح، توسعه اجتماعی و اقتصادی و تقویت مسائل فرهنگی جامعه ساخته میشود.
تلویزیون به تأثیرگذارترین رسانه در عصر ما مبدل شده است. تلویزیون عرصهای برای نمایش تصاویر، فرمها و سبکهایی است که انسان را احاطه کرده است. تلویزیون، مردمیترین و پرمخاطبترین مدیوم برای ارتباطات و اطلاعرسانی است چرا که بهراحتی مطالب را به مخاطبان از هر گروه سنی و قشری که باشند، ارائه میدهند.
تماشای تلویزیون و دریافت اطلاعات از طریق این رسانه به سواد نیاز ندارد و بههمین دلیل، این رسانه در کشورهای عقبمانده و در حال توسعه بیشتر کاربرد دارد. تلویزیون، نقش مهمی در انتشار اطلاعات و دانستنیها ایفا میکند و وسیلهای قدرتمند برای شکلدهی به شرایط و خواستههای بشری محسوب میشود.
بهواسطهی چنین ویژگیهایی، یونسکو مأمور شده است که از فعالیت شبکههای تلویزیونی مستقل و همچنین تولید برنامههایی که به صلح، توسعه اجتماعی و اقتصادی و تقویت مسائل فرهنگی جامعه منجر میشود، حمایت بهعمل آورد. از اینرو، همهساله همزمان با این روز، گردهمایی روز جهانی تلویزیون در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار میشود. در این گردهمایی، صاحبان شبکههای تلویزیونی و اهالی رسانه از سراسر دنیا دور هم جمع میشوند.
مخترع تلویزیون
تلویزیون، سامانهای ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صداها از مسافتی دور است. همچنین دستگاه گیرنده در این سامانه، تلویزیون نام دارد. امروزه در ایران، به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامههای تلویزیونی، سیما گفته میشود.
از جان لوگی برد دانشمند و مخترع اسکاتلندی به عنوان مخترع تلویزیون یاد میشود، گرچه دانشمندان و مخترعان بسیار دیگری مانند پائول نیپکو، بوریس روزینگ، ولادیمیر زورکین و فیلو فارنزورث از اواخر سده ۱۹ میلادی در توسعه و تکمیل فناوری تلویزیون نقش موثر داشتهاند.
No tags for this post.