به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسوول بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون و سلول های بنیادی، درباره افزایش ظرفیت ذخیره واحدهای خون بند ناف سازمان انتقال خون گفت: با توجه به حمایت های انجام شده از سوی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در سال جاری، افزایش ظرفیت ذخیره سازی خون بند ناف فراهم می شود.
دکتر مهین نیکوگفتار اظهار کرد: با توجه به اینکه فرآیند ذخیره سازی واحدهای خون بند ناف بسیار پرهزینه است، حمایت دولتی می تواند نقش بسیار جدی در پیشرفت و توسعه این فرآیند داشته باشد.
وی بیان کرد: لزوم حمایت از این بانک ها و افزایش ذخیره سلول های بنیادی و پذیره نویسی آنها کاملاً حس می شود که با اینکار، تعداد بیمارانی که درمان می شوند نیز بیشتر خواهد شد.
مسوول بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون و سلول های بنیادی، با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها دو بانک عمومی خون بند ناف در کشور موجود است، اظهار کرد: در حال حاضر بانک خون بند ناف بیمارستان شریعتی و سازمان انتقال خون در زمینه ذخیره سازی خون بند ناف و سلول های بنیادی فعال هستند و مرکز پژوهشی رویان نیز یک بانک عمومی دارد که فعلاً فعالیتی ندارد و به زودی نیز بانک های عمومی خون بند ناف در سایر بیمارستان ها نیز راه اندازی می شود.
نیکوگفتار خاطرنشان کرد: از میان حدود 1300 بیمار که برای دریافت نمونه سازگار به بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون مراجعه کرده بودند، تنها 9 بیمار توانسته بودند نمونه سازگار خود را پیدا و از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به این که ذخایر سلول های بنیادی در کشور ما هنوز خیلی کم است، گفت: مراکز ذخیره سازی نمونه های خون بند ناف، باید برای نگهداری واحدهای بیشتری تلاش کنند زیرا تعداد بیماران نیازمند پیوند سلول های بنیادی خونساز بسیار بوده و پیوند سلول های بنیادی خون ساز و درمان آن ها نیز با اهمیت است.
مسوول بانک خون بند ناف سازمان انتقال خون از ذخیره سازی حدود دو هزار و 250 واحد خون بند ناف در سازمان انتقال خون تاکنون خبر داد و گفت: ما کار را از سال 87 شروع کردیم و تاکنون حدود دو هزار و 250 واحد خون بند ناف ذخیره سازی کرده ایم.
وی در باره نگهداری خصوصی خون بند ناف و چالش آن در جامعه گفت: با توجه به این ه در بانک های خصوصی خون بند ناف تنها برای خود نوزاد استفاده می شود، بیمارانی که شرایط بدخیم دارند نمی توانند از آن استفاده کنند، از طرفی میزان مصرف خون بند ناف از بانک های خصوصی برای خانواده ها بسیار پایین است و در ازای پرداخت هزینه شاید هیچ وقت سرویسی دریافت نکنند.
نیکوگفتار با تاکید بر اینکه، تمامی استادان دانشگاه، آشنایی مردم با موضوع اهدای خون بند ناف به بانک های عمومی را توصیه می کنند، افزود: این کار باعث افزایش ذخیره این بانک ها می شود و به سبب آن، تعداد بسیاری از بیماران می توانند از طریق پیوند این سلول ها درمان شوند.
وی تاکید کرد: اطلاع رسانی شفاف درباره موضوع اهدای واحدهای خون بند ناف یکی از بهترین راه های جلب توجه و تقویت بانک های عمومی خون بند ناف است.
No tags for this post.