دکتر حسین حسنپور در گفتوگو باایسنا، اظهار کرد: پژوهشگران پژوهشکده فناوری جنین دانشگاه شهرکرد موفق شدند جنسیت جنین را در هفته نهم بارداری از طریق نمونه خون مادر تعیین کنند.وی افزود: در این تکنیک با استفاده از روشهای پیشرفته مولکولی، DNA جنینی که به مقادیر بسیار ناچیز در خون مادر وجود دارد جداسازی میشود. پس از شناسایی توالیهای اختصاصی مربوط به جنسیت با استفاده از روش Real Time PCR، جنسیت جنین مشخص میشود.
به گفته حسنپور، طبق بررسیهای به عمل آمده در پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد، دقت این روش بسیار بالا بوده و احتمال خطا در آن بسیار اندک است، همچنین خطر آن برای سلامتی مادر و جنین نسبت به روشهای تهاجمی معمول در حد صفر است.
وی ابراز امیدواری کرد پژوهشکده فناوری جنین دانشگاه شهرکرد از این طریق خدمات ارزندهای به جامعه پزشکی استان چهارمحال و بختیاری و مردم کشور ارائه کند.حسنپور خاطرنشان کرد: تشخیص زودهنگام جنسیت جنین در بیماریهای ژنتیکی وابسته به جنس اهمیت فراوانی دارد و میتواند در پیشگیری از بیماریهای ژنتیکی در خانوادههای پرخطر نقش بسزایی داشته باشد.
پژوهشکده فناوری جنین دانشگاه شهرکرد در سال 1382 تأسیس شد و هماکنون با دارا بودن گروههای پژوهشی سلولهای جنینی، جنین و سلولهای بنیادی، ژنتیک سلولی مولکولی و شیبهسازی و حیوانات فراریخته مشغول به فعالیت است.
No tags for this post.