ساخت یک حسگر بلعیدنی برای تشخیص حرکات معده

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،این حسگر به دیواره معده چسبیده و می‌تواند اطلاعات مربوط به حرکات لوله گوارشی یا پریستالسی(Peristalsis) معده را انتقال دهد.

این امر می‌تواند به پزشکان کمک کند تا مصرف مواد غذایی در بیماران چاق و اختلالاتی که سرعت حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد تشخیص دهند.

این تیم تحقیقاتی به دنبال یافتن راهی کم تهاجمی برای نظارت بر حرکات معده بودند. آنها برای رسیدن به این هدف، یک دستگاه انعطاف پذیر در جهت افزایش ایمنی ایجاد کردند.

با توجه به انعطاف‌پذیری حسگر، می‌توان آن را به یک کپسول کوچک تبدیل کرد که به راحتی بتوان آن را بلعید.کپسول در معده شکسته شده و حسگر فورا آزاد شده و به دیواره معده می‌چسبد.

این سنسور دارای مدارهای الکتریکی چاپ شده روی یک پلیمر انعطاف پذیر است. این پلیمر از یک ماده پیزوالکتریک تشکیل شده است، به این معنی که در صورت تغییر شکل مکانیکی می‌تواند جریان و ولتاژ الکتریکی ایجاد کند.

بنابراین حرکات دیواره معده در این ماده تولید برق کرده و به سنسور می‌گوید که معده در حال حرکت است.محققان این سنسور را بر روی خوک‌ها ازمایش کرده و دریافتند که سنسور به راحتی می‌تواند به دیواره معده بچسبد.

نمونه اولیه این سنسور اطلاعاتی در مورد تحرک معده را ارائه داده و برای مثال می‌توانست تشخیص دهد که خوک‌ها غذا یا آب خورده‌اند.

نسخه فعلی دستگاه اطلاعات را از طریق سیم انتقال می‌دهد، اما محققان امیدوارند که به زودی مدل بیسیم پیشرفته‌تر این سنسور را طراحی کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا