نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

عمده مشکلات کشور ریشه در اخلاق سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،دکتر حمیدرضا طیبی امروز ۱۸ مهرماه در آیین افتتاح هفتمین اردوی فرهنگی-آموزشی «طریق جاوید» که در محل سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: با وجود سفارشات دینی مبنی بر اینکه باید در دورترین نقاط به علم دست یافت، اما در حال حاضر این  اعتقاد که کشور باید به صورت دانش‌بنیان اداره شود، وجود ندارد.

رئیس جهاددانشگاهی تصریح کرد: در حال حاضر در زمینه توسعه اخلاق فرهنگی، اخلاق سیاسی و اخلاق اجتماعی در کشور دچار مشکل هستیم و در موضوع اخلاق سیاسی نخبگان سیاسی یکدیگر را قبول ندارند و این موضوع باعث شده است که دولت‌ها نتوانند به اهداف خود و در نهایت به اهداف تعیین شده در سند چشم‌انداز دست یابند چرا که گردش سیاسی باعث شده تا کل برنامه‌های کشور نیز تغییر یابند.

طیبی با بیان اینکه در حوزه سیاست اگر نخواهیم مصالح ملی را در تعامل با نخبگان سیاسی حل کنیم، نمی‌توانیم مشکلات خود را در عمر چهار ساله و یا هشت ساله حل کنیم، عنوان کرد: بر همین اساس مردم مشاهده می‌کنند راه‎برون رفت از مشکلات وجود ندارد به ناچار به جناحی دیگر روی آورده و به آن رای می‌دهند، همانند چیزی که در دولت‌های قبل با آن مواجه بودیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر دیده شدن منافع ملی و تعامل نخبگان سیاسی در کشور برای برون رفت از وضع موجود تاکید کرد و یادآور شد: با برنامه ریزی و وفاق ملی و با توجه به زیرساخت هایی که در کشور فراهم شده است خواهیم توانست تا در همین مدت کم تا سال ۱۴۰۴ به افق چشم‌انداز کشور دست یابیم.

وی ادامه داد: در توسعه فرهنگی نیازمند انسان‌هایی هستیم که کار و تلاش را یک اصل بدانند و این در حالی است که امروز بسیاری از افراد به باور اینکه تولید یک کار پر دردسر است روی به واردات می‌آورند تا آسان‌تر به ثروت دست یابند.

طیبی بر رعایت مصالح دیگران و همچنین رعایت قانون در کشور تاکید و بیان کرد: ما در زمینه اخلاق الگوهای زیادی داریم و یکی از الگوهای ما در دوران معاصر امام راحل است، به‌طوری که ایشان در بدترین شرایط جامعه منشور برادری را تبیین نمودند.

 رئیس جهاددانشگاهی در بخشی دیگر از گفته‌های خود عنوان کرد: با وجود اقدامات صورت گرفته، وضع موجود تا وضع مطلوب که در سند چشم‌انداز تعریف شده است فاصله داریم. برای رسیدن به اهداف تعیین شده در سند چشم‌انداز و با وجود ساختارهای کشور باید اراده در همه آحاد نظام به‌وجود آید.

طیبی با اشاره به اینکه نباید مقصر وضع موجود را رژیم قبل و یا تحریم ها بدانیم، تصریح کرد: به اعتقاد مسئولان، تحریم ها تنها ۲۰ درصد اثرگذارند و ۸۰ درصد دیگر حاصل عدم برنامه ریزی مناسب در کشور است.

رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: توسعه فرهنگی به عنوان یک زیرساخت، توسعه آموزش و تربیت انسان‌ها  و توسعه علم و فناوری برای اداره دانش‌بنیان کشور نیاز امروز ماست و در این میان فناوری‌های حوزه علوم انسانی که از آن به عنوان «فناوری نرم» یاد می‌شود، بسیار حائز اهمیت است.

طیبی افزود: در زمینه توسعه آموزش، علی‌رغم ایراداتی که به نظام آموزشی وارد می‌شود، بسیار خوب کار کردیم به‌طوری که توانسته‌ایم محقق تربیت کنیم و محقق نیز فناوری تولید کند. همچنین تربیت انسان‌های «مهارت محور» در کشور از دیگر اقدامات انجام شده در توسعه آموزش است.

وی با بیان اینکه در توسعه علم و فناوری نیز به گونه‌ای مطلوب عمل کردیم، اظهار کرد: هدف از تاسیس جهاددانشگاهی در سال ۵۹ این بود که اثبات کنیم کشور توان حرکت در مرز علم و فناوری را دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل