ستاری:ایجاد زیست بوم کسب و کار نیازمند همکاری اتاق ایران است
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/150762503575216008.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا،سورنا ستاری روز سه شنبه در حاشیه نشست با جمعی از فعالان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران در جمع خبرنگاران وجود نیروی انسانی توانمند را یک قابلیت بزرگ برای کشور دانست و گفت: آنطور که ما برای معادن زیرزمینی کشور ارزش قائل شده ایم هیچگاه به سرمایه انسانی بعنوان پایه اقتصاد توجه نداشته ایم.
وی ادامه داد: آن چیزی که در بحث شرکت های دانش بنیان مطرح است سرمایه های انسانی موجود در کشور است و اینکه بخش خصوصی چطور می تواند روی این سرمایه ها حساب کند.
ستاری در ادامه ضمن اظهار خشنودی از رویکرد اتاق ایران در همکاری مناسب با معاونت علمی و فناوری گفت: خوشبختانه اتاق ایران به دلیل اینکه بسیاری از اعضاء اتاق در آن فعالیت می کنند شناخته شده است و بحث اصلی ما در واقع واگذاری امور به بخش خصوصی است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دولت برای تعریف و ایجاد زیست بوم کسب و کار و همچنین حذف قوانین زائد و حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها چه در حوزه خدمات و همچنین تکنولوژی نیازمند همکاری اتاق ایران بعنوان پارلمان بخش خصوصی است.
وی همچنین در خصوص برخی ضعف ها در خدمات رسانی به شرکت های دانش بنیان نیز گفت: البته در همه جای دنیا ابتدا شرکت های دانش بنیان خودشان را اثبات می کنند و پس از آن قوانین نوشته می شود، چرا که ما نیز خودمان نمی دانیم چه قوانینی مورد نیاز است چراکه با یک ایده، تکنولوژی و درکل پدیده نو مواجه هستیم.
ستاری ادامه داد: این پدیده و سیستم جدید به طور حتم باعث می شود خیلی از ساختارهای دولتی ما تحت تاثیرقرار گیرد و بطور اطمینان در آینده همواره شاهد خلق یک نرم افزار و سیستم های جدید خواهیم بود لذا نمی توان پیش بینی کرد که چه قوانینی مورد نیاز و کجاها کار گیر می کند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه با توجه به پیشرفت های ایران در حوزه نانو فناوری اگر روزی دنیا همانند بحث هسته ای بخواهد با راه انداری باشگاهی برای کشور محدودیت ایجاد کند نیز گفت:البته چنین سیگنال هایی وجود ندارد اما خوشبخانه آنقدر علم نانو پیشرفت کرده است که دیگر کسی نمی تواند جلوی بچه ها را بگیرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: ما در حوزه نانو رتبه چهارم و در بیوتکنولوژی رتبه 12 دنیا را صاحب هستیم که البته مهم این است که این پیشرفت های علمی وارد اقتصاد کشور شود.
به گفته وی در حال حاضر بیش از 10 هزار شرکت دانش بنیان ارزیابی شده است که مطابق آخرین آمار حدود 3 هزار و 300 شرکت دانش بنیان تائید شده است و دو سال یکبار نیز این شرکت ها ارزیابی می شوند.
ستاری همچنین گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار شرکت ارزیابی شده است که حدود 3300 شرکت بصورت دانش بنیان تایید شده است ضمن اینکه فروش شرکت های دانش بنیان در سال گذشته حدود 40 هزارمیلیارد تومان بوده است و این رقم درحال افزایش است.