نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دانشگاه سهمی از 1درصد بودجه پژوهش ندارد

به گزارش سیناپرس، محمد کریمی در گفت وگو با ایرنا در مورد شیوه نامه های تشویقی جدید مصوب این دانشگاه گفت: در تابستان سال جاری با هدف دستیابی به اهداف دانشگاه در ارتقای جایگاه علمی، سه شیوه نامه حمایتی و تشویقی برای اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به تصویب هیات رییسه دانشگاه رسید.

وی ادامه داد: اولین شیوه نامه مربوط به پرداخت تشویقی به اعضای هیات علمی نویسندگان مقالات آی اس آی/ ISI با ضریب تاثیر بالاست. اگر نسبت IF/MIF
(نسبت ضریب تاثیر به متوسط ضریب فاکتور) مقالات بالای یک ونیم باشد اعضای هیات علمی از 12 میلیون و 500هزار ریال تا 30میلیون ریال تشویق می شوند.
عضو هیات علمی دانشکده نقشه برداری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرطوسی افزود: دومین شیوه نامه مربوط به پرداخت تشویقی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. دانشجویان پس از پذیرش یا چاپ مقالات علمی پژوهشی معتبر و مقالات آی اس آی و بر اساس کیفیت مقاله ارائه شده، بین دو میلیون و 500 هزار تا 20 میلیون ریال تشویقی دریافت می کنند. بر اساس این شیوه نامه به کلیه مقالات دانشجویان کارشناسی ارشد و برای دانشجویان دکتری به دلیل اجباری بودن مقاله اول و دوم، به مقالات سوم و به بعد تشویق تعلق می گیرد.
وی تاکید کرد: شیوه نامه سوم در مورد حمایت از پروژه های عملی و تجربی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. به منظور جبران بخشی از هزینه های پروژه ها (شامل هزینه های ساخت دستگاه ها، تهیه مواد مصرفی آزمایشگاه، کارهای میدانی و خرید داده) تسهیلاتی به دانشجویان ارائه می شود. سقف تسهیلات برای دانشجویان کارشناسی ارشد 12میلیون ریال و برای دانشجویان دکتری 16 میلیون ریال می باشد.
مدیر امور توسعه پژوهش دانشگاه صنعتی خواجه نصیر بیان کرد: حمایت ها و تشویق های فوق در راستای گسترش کمی و کیفی فعالیت های پژوهشی دانشگاه صورت گرفته و این تشویق ها علاوه بر گرنت (اعتبار ویژه پژوهشی) اعضای هیات دانشگاه تعریف شده است. با توجه به فعالیت های پژوهشی اعضای هیات علمی طی یک سال، بخشی از اعتبارات دانشگاه برای انجام طرح ها و امور پژوهشی در قالب گرنت در اختیار آنها قرار می گیرد. فعالیت های مذکور شامل تدوین مقاله، انجام پروژه های پژوهشی، تدوین کتاب و سایر فعالیت های علمی و تحقیقاتی است؛ درصدی از این اعتبار باید صرف خرید تجهیزات آزمایشگاهی شود. در حال حاضر بیش از 180 آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی در دانشگاه وجود دارد.

دانشگاه سهمی از قانون یک درصد بودجه پژوهشی دستگاه ها ندارد
کریمی همچنین در خصوص قانون تخصیص بودجه یک درصد دستگاه های اجرایی به پژوهش و کمک آن برای انجام پژوهش های بیشتر در دانشگاه ها گفت: اخیرا جلسه ای در این مورد با معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و روسای دانشگاه های مراکز استان ها در وزارت علوم برگزار و چالش های مربوط به اجرای این قانون بررسی شد.
وی ادامه داد: طبق قانون، یک درصد از بودجه دستگاه های هر استان باید در کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان مربوطه به شیوه مناسب و علمی تخصیص یابد. این کارگروه در هر استان به ریاست استاندار و دبیری دانشگاه اصلی آن استان و مشارکت دستگاه های اجرایی استان تشکیل می شود.
کریمی گفت: در حال حاضر غالب دستگاه ها تخصیص یک درصد را به درستی انجام نمی دهند و می توان گفت عملا از این میزان سهمی به دانشگاه ها نمی رسد و حتی دانشگاه ها نظارتی روی این پروژه ها ندارند.
وی افزود: یک درصد بودجه دستگاه ها عدد نسبتا بزرگی است ولی تخصیص کمتر این بودجه و همچنین تعریف پروژه های متعدد موجب شده است مبلغ پروژه ها حداقل باشد.
کریمی پیشنهاد داد: پروژه های پژوهشی دستگاه هایی که فعالیت مشترک دارند، تجمیع و پروژه ها کلان تر تعریف و اجرا شوند. در حال حاضر کمتر از 0.3 درصد بودجه دستگاه ها به پژوهش تخصیص می یابد و امیدواریم رویای تخصیص یک درصد بودجه دستگاه ها به پژوهش در سال 96 و سال های آتی محقق شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل