نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اسکنر ۳ بعدی عضو تازه گران ترین آزمایشگاه جهان

به گزارش  مهر، محققان شرکتی دانش بنیان در لوکزامبورگ موسوم به Artec ۳D اسکنر سه بعدی جدیدی ساخته اند که حالا یکی از مهمترین تجهیزات ایستگاه فضایی بین المللی به شمار می آید.اسکنر Space Spider (عنکبوت فضایی) دستگاهی کوچک است که به راحتی در دست جای گرفته و قابلیت کار در جاذبه اندک را دارد. یکی از ویژگیهای مهم این فناوری جدید سیستم خنک کننده آن است که مانع از گرم شدن بیش از حد دستگاه می شود. این مشکلی رایج در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده در فضاست که حالا در عنکبوت فضایی دیده نمی شود.

مدیرعامل شرکت سازنده این دستگاه جدید می گوید: استفاده از اسکن سه بعدی در ایستگاه فضایی بین المللی درحالی که با یک چاپگر سه بعدی هماهنگ شده است این امکان را فراهم می کند که فضانوردان بتوانند از هر چیزی که در اطرافشان قرار دارد نمونه چاپ شده آن را نیز تهیه کنند. درحقیقت آنها می توانند با استفاده از اسکنر سه بعدی، تصاویر بسیار دقیق و با جزئیات کامل از اشیای مختلف تهیه کرده و در ادامه شاهد چاپ شدن آنها توسط چاپگر سه بعدی باشند.

عنکبوت فضایی قابلیت ثبت تصاویر با دقت بالای تا ۵۰ میکرون را دارد. قیمت این فناوری جدید حدود ۲۸ هزار دلار است. پیش از این یک دستگاه چاپگر سه بعدی راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بود و حالا فضانوردان می توانند با هماهنگ کردن آن با اسکنر سه بعدی، طیف بسیار متنوعی از سازه های مورد نظرشان را چاپ کنند.

نزدیک به ۳۰ سال پیش ایده ساخت ایستگاه فضایی بین المللی مطرح شد. در این مدت بخشهای مختلفی به تدریج راهی فضا شده و با سرهم شدن به یکدیگر، ایستگاه فضایی بین المللی شکل و شمایل واقعی خود را پیدا کرده است. هم اکنون این آزمایشگاه فضایی با ارزشی فراتر از ۱۵۰ میلیارد دلار گران ترین سازه ساخت دست بشر به شمار می آید.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل