راه‌اندازی بانک ژرم‌پلاسم قارچ و جلبک در دانشگاه آزاد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، دکتر سارا سعادتمند، عضو هیأت علمی دانشکده علوم پایه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام این خبر با اشاره به مطالعات انجام شده برای ایجاد بانک ژرم پلاسم گفت: قارچ‌ها و جلبک‌ها کاربرد وسیعی در صنایع دارویی و غذایی دارند؛ از این رو امروزه استفاده از قارچ‌ها و جلبک‌ها با سرعت چشمگیری در حال افزایش است.

سعادتمند ادامه داد: بر این اساس در حال حاضر در بانک ژرم پلاسم واحد علوم و تحقیقات بالغ بر 10 نمونه قارچ خوراکی و دارویی نظیر گونه‌های مختلف قارچ صدفی جمع‌آوری شده است که در آینده‌ای نزدیک سویه‌های خالص نمونه‌های قارچی شامل قارچ‌های داخلی و خارجی افزایش چشمگیری خواهد یافت.

وی با بیان اینکه علاوه بر تولید سویه خالص نمونه‌های قارچ، توانایی تهیه بذر آنها را در دستور کار داریم، اضافه کرد: تحقیق و پژوهش بر روی قارچ‌ها نیازمند خالص‌سازی آنها است که امری بسیار زمان‌بر است، همچنین تهیه آن از سایر بانک‌های قارچ فعال در کشور، بخصوص برای دانشجویان هزینه بالایی دارد؛ از این رو راه‌اندازی بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات باعث سهولت دستیابی محققان و دانشجویان به نمونه‌های خالص قارچ‌ها شده است.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه با تکمیل بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک واحد علوم و تحقیقات، در بحث درآمدزایی عملکرد مناسبی خواهیم داشت، اظهار کرد: تولید سویه‌های خالص قارچ و بذر آنها و ارائه به محققان، پژوهشگران، سازمان‌ها و مراکز متقاضی می‌تواند درآمد خوبی برای این دانشگاه به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به حمایت واحد علوم و تحقیقات برای راه‌اندازی این بانک، خاطرنشان کرد: در فاز دوم که مسئولیت آن برعهده دکتر طاهر نژادستاری، مدیر گروه زیست‌شناسی مقطع تحصیلات تکمیلی است، بخش دوم بانک ژرم پلاسم قارچ و جلبک که به جلبک‌ها اختصاص دارد، طی دو ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا