جایزه ترویج علم، جایزه ای برای همه
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1505757191289071530.jpg)
انجمن ترویج علم ایران، هرسال، جایزه ای تحت عنوان"جایزه ترویج علم" به منظور قدردانی از مروجان علمی کشور و تشویق عموم مردم به فعالیت های علمی، به افراد و سازمان هایی که در جهت همگانی کردن علم وگسترش فرهنگ علمی در کشور تلاش کرده اند، اهدا می کند.
دکتر قدیمی درپاسخ به این سوال که از کی بررسی مقالات و پرونده های متقاضیان انجام می شود، گفت:بررسی پرونده ها از این هفته، برگزار می شود و به دلیل اینکه متقاضیان تا 31 شهریور برای ارسال مقالات خود فرصت دارند هنوز تعداد مقالات، مشخص نیست.
رئیس انجمن ترویج علم ایران، با تاکید براینکه این جایزه برای مروجان علم در کشور فرصت خوبی را فراهم کرده است، گفت: همه فعالان و علاقه مندان به علم در کشور، باید بتوانند از این فرصت ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنند.این مراسم، امکانی برای آن ها فراهم کرده است تا بتوانند طرح های خود را ارائه دهند. اکرم قدیمی درپاسخ به این سوال که آیا قرار است امسال، بخش جدیدی به جایزه اضافه کنند، گفت: در چند جلسه ای که با کارگروه جدید جلسه داشتیم، قرار شد بخش جدید مراسم امسال، جایزه به خانم میرهادی(فعال درزمینه کودکان ونوجوانان) باشد.که البته هنوز نهایی نشده است.
رئیس انجمن ترویج علم ایران، خبرهای خوشی هم برای نامزد های مناطق محروم داد و گفت: ما جایزه ای به نام"جایزه بهمن بیگی" مخصوص معلمان در مناطق محروم وفاقد امکانات داریم. که پارسال آقای معلمی از اردبیل آن را دریافت کرد. دکتر قدیمی درباره اینکه آیا جایزه ترویج علم صرفا یک جایزه معنوی است یا ارزش مادی هم دارد، گفت: این جایزه بیشتر جنبه معنوی دارد. درحالی که پارسال درکنار لوح تقدیر، سکه هم به برندگان دادیم.امسال هم اگر حامی مالی پیدا کنیم، جایزه مادی نیز به برندگان خواهیم داد. قدیمی دریاره نحوه فراخوان واطلاع رسانی برای مراسم اهداء جوایز گفت: ما تاجایی که برایمان مقدور بود، سعی کردیم همه افراد وسازمان های مربوطه را آگاه کنیم. ما فراخوان داده ایم، شاید بعضی از آن ها ندیده باشند. من از همین طریق، از همه اصحاب رسانه خواهش می کنم، برگزاری این مراسم را اطلاع رسانی کنند تا همه افراد وارگان های مربوط، آگاه شوند. وی دررابطه با شباهت وجایگاه جایزه ترویج علم نسبت به جوایز بین المللی، گفت:
می توان جایزه ترویج علم را کالینگا، مقایسه کرد. هرچند از این منظر که کالینگا دارای مقام وجایگاه بین المللی است، اما جایزه ترویج علم نیز شناخته شده است وحامیان خودش را دارد. اکرم قدیمی پیشرفت وعملکرد این جایزه را اینگونه ارزیابی کرد:پیشرفت یک امر نسبی است. ما نمی توانیم بگوییم، پیشرفت ما خوب بوده یا بد. بهتر است این سوال را از شرکت کنندگان بپرسید قطعا پاسخ به این سوال از دید آن ها آسان تر است.
قدیمی درباره میزان ارتباطشان با نهاد های مرتبط وتاثیر گذار در این جایزه گفت:ما بانهاد هایی مثل بنیاد نخبگان در ارتباط هستیم،اگرچه بنیاد هنوز چواب ما را نداده است اما ما پیگیر هستیم.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور،درباره نتایج این جایزه و برخی دستاورد های برندگان آن، گفت: این جایزه، مزایای بسیاری برای برندگان آن دارد. این جایزه می تواند فرصت خوبی را برای کسانی که می خواهند از آن استفاده کنند، فراهم آورد. برای مثال دکتر خراسانچی که الان دبیر جایزه است، از برندگان این جایزه بوده است.
دکتر اکرم قدیمی،رئیس انجمن ترویج علم ایران، درپایان صحبت های خود در پاسخ به سوال آخر مبنی بر اینکه به طور کلی هدف این جایزه وتاثیرات آن گفت: به عنوان سخن پایانی باید بگویم، جایزه ترویج علم جایزه ای است همگانی که هم برای متخصصان و مروجان علم و هم برای مردم، طراحی شده و هدف آن قدردانی از همه کسانی است که سهمی در ترویج فعالیت های علمی در کشور داشته اند و در این راستا تلاش کرده اند. یکی از مهم ترین مزایای آن این است که برای برندگان سالهای قبل از طریق بنیاد علمی نخبگان، فضایی ایجاد شود که بتوانند به فعالیت بپردازند. البته بنیاد هنوز نتیجه قطعی را اعلام است اما ما همچنان پیگیری می منیم. در نهایت امیدوارم، بیش از پیش،جامعه علمی کشور به این جایزه توجه کنند و امسال میزان استقبال از آن توسط متقاضیان نسبت به سال قبل، افزایش یابد.
No tags for this post.