نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دیدار رئیس آکادمی علوم چین و رئیس فرهنگستان علوم ایران

 رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی در این نشست همکاری با آکادمی علوم چین را فرصتی مغتنم شمرد و ابراز امیدواری کرد همکاری­های دوجانبه این دو مرکز بیش از پیش توسعه یابد. آقای دکتر رضا داوری اردکانی به تفاهم­نامه مشترکی که سال ۲۰۰۵ میان آکادمی علوم چین و فرهنگستان علوم ایران امضا شده بود اشاره کرد و گفت: زمان اجرای این تفاهم­نامه در سال ۲۰۰۹ به پایان رسیده و بعد از آن تمدید نشده است.

وی متن تفاهم­نامه پیشنهادی جدید فرهنگستان علوم ایران را در اختیار رئیس آکادمی علوم چین قرار داد و افزود: به محض توافق نهایی طرفین، تفاهم­نامه همکاری مشترک میان این دو مرکز بزرگ علمی به امضاء خواهد رسید.

داوری اردکانی تفاوت ساختار فرهنگستان علوم ایران و آکادمی علوم چین را یادآور شد و اظهار داشت: آکادمی علوم چین یک مؤسسه تحقیقاتی است که سازمان­های پژوهشی زیادی را در زیرمجموعه خود دارد در حالی که وضع ما اینچنین نیست و فرهنگستان علوم ایران بیشتر به پیشبرد پژوهش در کشور می پردازد و اهتمامش بیشتر بر روی تنظیم سیاست علم کشور و مشاوره به دولت در سیاستگذاری­های علمی است.

دکتر داوری اردکانی با عنایت به اینکه رئیس آکادمی علوم چین رئیس آکادمی TWASاست، به عضویت فرهنگستان علوم ایران در TWAS اشاره کرد و بیان داشت: امیدواریم امضای تفاهم­نامه رسمی با آکادمی علوم چین ضمن افزایش همکاری­های علمی، به رفت و آمد بیشتر دانشمندان دو کشور و بهره­برداری از ظرفیت­های پژوهشی طرفین منجر شود.

رئیس آکادمی علوم چین نیز در این نشست با استقبال از پیشنهاد انعقاد تفاهم­نامه همکاری مشترک با فرهنگستان علوم ایران گفت: آکادمی علوم چین و ایران در عین تفاوت­های ساختاری، موارد مشترک زیادی با یکدیگر دارند و با توجه به اینکه ۱۴ نفر از دانشمندان آکادمی علوم چین در آکادمی جهانی علوم (توآس) عضویت دارند و فرهنگستان علوم ایران نیز در این مجموعه بین المللی، عضو است، همکاری­های مشترک علمی میان طرفین از این طریق تسهیل خواهد شد.

دکتر بای چانلی در تشریح فعالیت­های آکادمی علوم چین اظهار داشت: آکادمی علوم چین از سال ۱۹۴۹ تأسیس شده و در سه بخش اصلی شامل همکاری­های علمی بین­المللی، فعالیت­های پژوهشی و تبادل استاد و دانشجو فعالیت می­ کند.

وی با بیان اینکه بخش همکاری­های بین المللی آکادمی علوم چین دارای ۱۰۴ انستیتو تحقیقاتی است، توضیح داد: تمرکز این انستیتو بر تکنولوژی­های برتر و همچنین توجه به حل مسائل و مشکلات روز کشور چین قرار دارد. دکتر چانلی یادآور شد: در آکادمی علوم چین ۶۹ هزار نفر فعالیت می­کنند و سالانه بیش از هفت میلیارد دلار برای پروژه­های تحقیقاتی این آکادمی هزینه می شود.

وی ادامه داد: در بخش فعالیت­های علمی آکادمی علوم چین نیز ۷۴۰ دانشمند و متخصص مشغول به فعالیت هستند که در زمینه­های مختلفی همچون ریاضیات، شیمی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی تحقیق می­ کنند.

 

رئیس آکادمی علوم چین بیان داشت: یک بخش دیگر آکادمی علوم چین به تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژه­های تحقیقاتی مشترک اختصاص دارد که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری را در برخی رشته­ها می پذیرد و تاکنون از ایران نیز بورسیه­هایی داشته ایم. بای چانلی ادامه داد پس از مطالعه تفاهم­نامه پیشنهادی، نتیجه را جهت ادامه همکاری­های مشترک آکادمی علوم چین به رئیس فرهنگستان علوم ایران اطلاع می­دهد.

در این جلسه که با حضور رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، دبیر، معاونان و رؤسای گروه­های علمی فرهنگستان آقایان دکتر داوری اردکانی رئیس فرهنگستان، دکتر شمس دبیر فرهنگستان، دکتر محقق­داماد رئیس گروه علوم اسلامی، دکتر نمازی معاون پژوهشی و رئیس گروه علوم انسانی، دکتر اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم، دکتر ثبوتی رئیس گروه علوم پایه، دکتر شاهدی معاون پژوهشی، دکتر نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی، دکتر شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی، دکتر ظهور رئیس مرکز مطالعات علم و فناوری و دکتر گواهی رئیس بخش آینده­نگری فرهنگستان علوم و هیأت چینی متشکل از دکتر بای چانلی رئیس آکادمی علوم چین، دکتر تینیو تن معاون آکادمی و مدیر همکاری­های بین­الملل، کینگ فنگ مدیر بخش آسیا و آفریقای دفتر همکاری­های بین­الملل، دکتر مینگوآ لی دبیر مرکز ملی علوم و فناوری نانو، دکتر ژونگ ژنگ رئیس دپارتمان پژوهش در مرکز ملی علوم و فناوری نانو آکادمی و دکتر ژنگزین لیو مدیر مرکز تحقیقاتی فناوری انرژی نو برگزار شد، «نشان فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران» از سوی استاد داوری اردکانی به رئیس آکادمی علوم چین اعطا شد.به گزارش مهر، گفتنی است رئیس آکادمی علوم چین و هیأت همراه در سفر دو روزه خود میزبان معاونت علمی و فناوری رئیس ­جمهوری هستند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل