توسعه همکاری‌های آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز با دانشگاه‌های تراز اول دنیا

 به گزارش سیناپرس به نقل ازایسنا،دکتر محمد رضا آی در نشست خبری امروز ارائه خدمات تخصصی به تمام محققان کشور را از اهداف آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز ذکر کرد و ا فزود: زمانی که با تجهیزات گرانقیمت سرو کار داریم، اقتصادی نخواهد بود که برای هر آزمایشگاهی تجهیزات خریداری کنیم، از این رو معاونت علمی ‌وفناوری ریاست‌جمهوری و ستاد علوم شناختی برنامه‌ریزی‌هایی را در این زمینه داشتند.

وی ادامه داد:‌ دراین راستا اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز شد تا بتوان از طریق ْآن خدمات مورد نیاز را به محققان ارائه کرد.

 آی با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی این آزمایشگاه، خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه دارای پیشرفته‌ترین دستگاه ام‌.آر.آی در منطقه است.

 رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز تاکید کرد: علاوه بر آن، این آزمایشگاه مجهز به دستگاه تحریک مغزی، دستگاه تحریک الکتریکی مغزی، دستگاه طیف نگاری کارکردی، سیگنال‌گیری از مغز است.

وی همچنین یادآور شد: این آزمایشگاه ملی مجهز به دو آزمایشگاه پردازش تصویر و پردازش سیگنال است که می‌تواند خدمات تخصصی را به محققان ارائه دهد.

آی با اشاره به فرایند ساخت آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز اظهار  کرد:  اقدامات ساخت این آزمایشگاه از شهریور سال 94 آغاز شد و در مدت 6 ماه پایان یافت.

به گفته وی، این آزمایشگاه ملی در مرداد ماه سال 95 به بهره‌برداری رسید و در مهرماه سال گذشته نیز افتتاح رسمی شد.

رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز با تاکید بر اینکه برای ارائه خدمات از طریق این آزمایشگاه اقدام به دریافت استاندارد ایزو 9001 شده است، اضافه کرد:‌ کمتر آزمایشگاهی دارای استاندارد ایزو است، اما از آنجایی که ما درصدد بودیم خدماتی را به محققان ارائه دهیم، استاندارد ایزو را دریافت کردیم.

این محقق همچنین خاطر نشان کرد: برای انجام آزمایش روی نمونه انسانی همه مجوزها از وزارت بهداشت دریافت شده است، ضمن اینکه یک پزشک مقیم نیز در آزمایشگاه حضور دارد.

آی با اشاره به عملکرد یک ساله این آزمایشگاه گفت: در حال حاضر این آزمایشگاه در فاز ترویجی قرار دارد و در تلاش هستیم تا سطح دانش محققان را ارتقاء دهیم.

وی اضافه کرد: بر این اساس با برگزاری کارگاه‌های مهارتی در این زمینه اقدام شده است.

رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز همچنین از برگزاری 43 هزار و 200 نفر ساعت کارگاه آموزشی و بالغ بر 1200 ساعت استفاده از تجهیزات این آزمایشگاه خبر  داد و یادآور شد:‌ از این آزمایشگاه علاوه بر بازدیدهای داخلی، بازدیدهای بین‌المللی نیز بعمل آمده است و همچنین اولین مدرسه ایزو در این آزمایشگاه برگزار شده است.

وی همچنین از برگزاری برنامه‌های آموزشی برای محققان سایر استان‌ها خبر دادو افزود: تا کنون هفت استان در این برنامه مشارکت داشته‌اند، ولی این برنامه مشمول محققان همه استان‌ها می‌شود.

رییس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز همچنین با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی این آزمایشگاه گفت: به منظور ارتقای سطح علمی این آزمایشگاه به تعریف پروژه‌های علمی با دانشگاه‌های تراز اول جهان اقدام کرده‌ایم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا