نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

حمایت از وزیر انتخابی وظیفه اخلاقی و قانونی دانشگاهیان است

به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر سید احمد معتمدی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: دانشگاهیان در حال حاضر نمی‌توانند در کوتاه مدت مطالبات زیادی از سرپرست وزارت علوم داشته باشند. چرا که ایشان نمی‌تواند تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت داشته باشد. فقط انتظار ما این است که سرپرست وزارت علوم امور جاری وزارتخانه و تدوین بودجه سال 97 دانشگاه‌ها تلاش خود را به کار بگیرد. باتوجه به شناختی که از سرپرست وزارت علوم وجود دارد، ایشان با جدیت این امور را پیگیری می‌کند.

دکتر معتمدی در ادامه در خصوص مطالبات جامعه دانشگاهی گفت: یکی از مهمترین مطالبات دانشگاهیان از وزیر علوم آینده است این است که بتواند اقتدار از دست رفته این وزارتخانه را برگرداند. چرا که متاسفانه وزارت علوم در حال حاضر بسیار تضعیف شده و آموزش‌ عالی کشور به چندین قسمت تقسیم شده است. به طوری که هر کسی در آن کار خودش را انجام می‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: وضعیت وزرات علوم به گونه‌ای است که نهادهای زیرمجموعه آن و برخی دانشگاه‌ها به طور مستقل تصمیم‌گیری کرده و آن را اجرا می‌کنند و ارزشی برای وزارت علوم قائل نیستند و در صورتی که بر اساس قانون دولت مسئول پیگیری همه امور علمی و آموزشی کشور و هدایت آموزش عالی به شمار می‌رود.

رییس دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: در حال حاضر بخش فناوری، آموزش پزشکی و حتی بخشی از پژوهش، از وزارت علوم جدا شده و حتی دانشگاهی نظیر دانشگاه آزاد به صورت مستقل در تصمیم گیری‌ها عمل می‌کند و ما شاهده نوعی به‌ هم ریختگی در آموزش علوم کشور هستیم که امیدوارم وزیر علوم آینده بتواند این وضعیت را سرو سامان بدهند چرا که هیچ وزارتخانه‌ای در کشور دچار این نوع از هم گسستگی نشده است.

به گفته دکتر معتمدی، در حال حاضر دو نهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی برای وزارت علوم تصمیم گیری می‌کنند. این پراکندگی در حوزه قانونگذاری و سیاستگذاری لطمات جبران ناپذیری را به آموزش عالی وارد خواهد کرد و پژوهشگاه‌های اصلی و دولتی بیشترین لطمه را از این نوع به هم ریختگی خواهند خورد.

رییس دانشگاه امیرکبیر در پایان تصریح کرد: فشارهای سیاسی مربوط به نبود یک قانونگذار مشخص و تصویب قوانین مختلف بعد از انقلاب موجب شده است که وزارت علوم طی چند دهه  دچار پراکندگی و به نوعی از هم گسیختگی شود. امیدوارم این وضعیت هر چه سریع تر سرو سامان یابد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل