مطالعات جدید انجام شده روی دندان های باقی مانده از مقابر کشف شده در تمدن هاراپا که به تمدن دره رود سند نیز شهرت دارد ، نشان می دهد این افراد از مردم بومی منطقه نبوده و پس از مهاجرت به این محل در آن از دنیا رفته و دفن شده اند . این آزمایش ها بر پایه آنالیز نسبیت ایزوتوپ های سرب و استرونتیوم strontium موجود در مینای دندان این افراد انجام شد . این بقایای استخوانی به حدود 4 هزار سال پیش تعلق دارند .
لازم به توضیح است که این مطالعات با هدف کشف و شناسائی محل اصلی و خاستگاه مردم ساکن این منطقه انجام شده و در آن ویژگی ها و تاثیرات شیمیائی موجود در آب ، جانوران و سنگ ها بر مینای دندان مورد توجه قرار گرفته و در نتیجه مشخص شد که این افراد از مناطق داخلی هندوستان به این بخش ، مهاجرت کرده اند .
در همین زمینه جان کریگباوم John Krigbaum زیست انسان شناس دانشگاه فلوریدا که این انالیز ها را انجام داده است اعلام کرد : " پیش از این محققان بر اساس پژوهش های قبلی گمان می کردند که این افراد مردم بومی منطقه و از طبقه متوسط بودند . "
تمدن دره رود سند یک تمدن باستانی است که دوران شکوه خود را در حدود سال های 2600 تا 1900 پیش از میلاد تجربه کرد . این تمدن شامل بخش هائی از هندوستان و پاکستان امروزی شده و یکی از نخستین مراکز شهر نشینی در تمام دنیا به شمار می رود . از جمله شهر های مهم این تمدن می توان به موهن جودارو و هاراپا اشاره کرد . این شهر ها دارای سیستم فاضلاب و حمام های عمومی بودند .
No tags for this post.