پیشرفت، حاصل برنامه جامع دراز مدت و هماهنگی همه نهادهاست
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/1504672657355603765-639x470.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، دکتر اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به همراه دکتر خسروی مشاور عالی این سازمان، با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی امروز، 14 شهریورماه از توانمندی های این مرکز بازدید و در نشستی مشترکی که در ادامه این دیدار برگزار شد اعلام کرد: کتابخانه ملی و جهاددانشگاهی با تبیین حوزههای فعالیت مشترک و تعریف همکاری در قالب تفاهم نامه میتوانند از ظرفیتهای یکدیگر در راستای توسعه و انتشار علم استفاده نمایند.
وی افزود: کتابخانه ملی بر روی نسخ خطی و اسناد تاکید ویژه دارد. زیرا کاری که در خصوص توسعه و انتشار علم SID در انجام میشود کار ارزشمندی است و این حرکت ارزشمند باید فرهنگ شود.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با اشاره به لزوم ایجاد استراتژی مشخص در کشور برای مسایل علمی اضافه کرد: اگر بتوانیم توان عملیاتی دو سازمان را حوزه بندی کنیم، میتوانیم همکاریهای لازم در حوزه علمی را ایجاد کنیم.
بروجردی ادامه داد: فرهنگ مستندسازی در بین سازمانها باید رواج یابد تا به این شکل از برخی از فعالیت هایی که در سازمانها به دلیل دسترسی نامناسب به اطلاعات به صورت همپوشانی انجام می شود جلوگیری شود.
وی همچنین افزود: بین کتابخانه ملی و مرکز اطلاعات علمی زمینه های کاری مشترک وجود دارد بدین صورت که، کتابخانه ملی، اسناد علمی را از طریق پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی را در اختیار محققان قرار دهد تا تاریخچه موضوعات علمی قابل استخراج باشد و منابع مرکز اطلاعات علمی نیز در اختیار کاربران کتابخانه ملی قرار گیرد.
در ادامه دکتر خسروی مشاور عالی سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای شناسایی زمینه های همکاری مشترک را ارایه کرد و گفت: این کارگروه موظف است به صورت کاربردی زمینه های همکاری را شناسایی کند و تفاهم نامه براساس جمع بندی کارگروه نهایی و امضا شود.
وی همچنین ضمن انتقاد از دوباره کاری هایی که در این حوزه صورت میگیرد با تاکید بر استفاده از استانداردها در بخش متا دیتا افزود: تزاروسهای کتابخانه ملی قابل ارایه به SID است و متقابلا با بازخوردهای ارایه شده توسط SID تزاروسها به روز رسانی شده و ارتقا مییابد.
همچنین دکتر طیبی رئیس جهاددانشگاهی نیز با ارائه گزارشی از عملکرد 37 سالهی جهاددانشگاهی گفت: مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی در مقایسه با مراکز مشابه با صرف هزینه بسیار اندک، کاری به مراتب بزرگ تر و ارزشمند تر ارایه می نماید.
وی افزود: امیدواریم با همکاری سازنده ای که بین مرکز اطلاعات علمی و سازمان اسناد و کتابخانه ملی صورت خواهد گرفت زمینه بهره مندی از ظرفیتهای هر دو نهاد علمی و فرهنگی کشور فراهم شود .
رییس جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به این که پیشرفت، حاصل برنامه جامع دراز مدت و هماهنگ کردن همه نهادهاست، بیان کرد: باید بتوانیم برنامه ریزی جامع داشته باشیم. هماهنگ عمل کردن نیز یعنی اینکه در گردش های سیاسی برنامه عوض نشود و فقط تلاش کنیم برنامههای مورد نظر را بهتر اجرا شود.
در ابتدای این جلسه دکتر عظیم زاده سرپرست مرکز اطلاعات علمی نیز در گزارشی با اشاره به سابقه فعالیت این مرکز گفت: مرکز اطلاعات علمی در سال 83 و با هدف ارایه خدمات ویژه در جهت اشاعه فرهنگ تحقیق و پژوهش به صورت دسترسی آزاد به مخاطبان افتتاح شد و راه اندازی این مرکز در آن سال آینده نگرانه بود چرا که ضریب نفوذ اینترنت و تعداد کاربران وب در حال حاضر تایید کننده این موضوع است.
وی با اعلام اینکه این مرکز در حال حاضر در قالب طرح های ملی فعالیت هایی را نیز در سطح ملی انجام می دهد، گفت: پروژه "جویشگر بومی" یکی از مهم ترین پروژه های تعریف شده از سوی وزارت ارتباطات است که وظیفه آن در افزایش تولید محتوای فارسی و ایجاد جستجو در بستر بومی است که مسوولیت تهیه محتوای علمی در فاز اول به این مرکز واگذار شد و پس از طی 9 ماه از آغاز فعالیت این طرح مرکز اطلاعات علمی با نمایه بیش از 110 هزار عنوان مقاله پژوهشی با کارنامه ای درخشان این مسوولیت را به اتمام رساند که با توجه به آمار ارایه شده این مرکز با پیشرفت 98درصدی پروژه از پروژه های موفق تعریف شده در فاز اول بود .
سرپرست مرکز اطلاعات علمی با اعلام این که این نشست سر آغازی است برای هم افزایی دو مجموعه علمی، خاطرنشان کرد: این دو مجموعه می توانند خدمات ارزشمندی را به محققان و جامعه علمی ارایه نمایند و در قالب یک همکاری مشترک اطلاعات بیشتری در اختیار کاربران هریک از مجموعه ها قرار گیرد.
گفتنی است، در این بازدید دکتر گرایلی مشاور اجرایی و دکتر پاسدار مدیرکل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و دکتر پورعابدی معاون پژوهشی و رئیسی مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی حضور داشتند.
No tags for this post.