نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

جای وزارت علوم در حوزه کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خالی است

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، وی اظهار کرد: دانش‌آموخته دانشگاهی باید با سه قابلیت دانش، نگرش خوب و مهارت خوب وارد بازار کار شود، وزارت علوم در هیچ‌یک از این سه مورد کار خود را به درستی انجام نداده است.

محمدصادق بیجندی در چهل و سومین نشست علمی و تخصصی با موضوع تحلیل و بررسی دوره کارورزی، اظهار کرد: جای وزارت علوم در حوزه کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خالی است. این طرح‌ها باید در دانشگاه‌ها دنبال شود، متاسفانه رد پایی از وزارت علوم در این عرصه دیده نمی‌شود. این مجموعه باید به اهمیت نقش خود در فرایند پس از آموزش هم توجه کند.

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی افزود: ارتباط دانشگاه با صنعت ‌و جامعه قطع است، وزارت علوم، اولویت اول کشور ما نیست و این مجموعه کاری با جامعه و صنعت ما ندارد.

بیجندی ادامه داد: وزارت کار بار وزارت علوم در عرصه اشتغال فارغ‌التحصیلان را به دوش می‌کشد؛ درواقع همه تیرها سمت وزارت کار است؛ این نگاه که اشتغال به ما ربطی ندارد، باید از آموزش عالی و مجموعه وزارت علوم رخت بربندد.

وی افزود: آموزش‌ عالی نباید صرفا فرد تئوریک‌محور پرورش دهد، بلکه دانش‌آموخته دانشگاهی باید با سه قابلیت دانش، نگرش خوب و مهارت خوب وارد بازار کار شود، وزارت علوم در هیچ‌یک از این سه مورد کار خود را به درستی انجام نداده است.

رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی گفت: جای وزارت علوم در ستاد اقتصاد مقاومتی خالی است، باید با همیاری وزارت کار، وزارت ورزش و جوانان و وزارت علوم، کارورزی دانش‌آموختگان سامان یابد.

وی افزود: وزارت علوم باید پاسخگو باشد از میان ۶۰ هزار دانشجو و فارغ‌التحصیل دکتری در کشور، برای چه تعداد اشتغال ایجاد کرده؟ طبق آمار، هر دانشجوی دکتری، حدود یک میلیون دلار از آموزش عمومی تا مقطع دکتری هزینه دارد. در سال مجموعا ۲ هزار نفر جذب هیات علمی می‌شوند، مابقی چه؟! چه تعداد از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی کاربردی هستند؟ این‌ها سوالاتی است که از وزارت علوم داریم.

بیجندی خاطرنشان کرد: به عنوان نماینده جهاد دانشگاهی، اعلام آمادگی می‌کنم و به عنوان سرباز نظام در خدمت نظام در حوزه اشتغال خواهم بود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل