کشف آب در سیارات منظومه تراپیست-1
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15043376361430684049-780x470.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، یک گروه بینالمللی از محققان با استفاده از ابزار Space Telescope Imaging Spectrograph که در تلسکوپ فضایی هابل نصب شده است، اتمسفر سیارات Trappist را برای یافتن آثار بخار آب مورد بررسی قرار دادند.
بخشی از این تحقیقات به اندازهگیری میزان تشعشعات ماوراء بنفش در اطراف هر سیاره تخصیص داشت. زیرا در اتمسفر سیارات خارجی، تشعشعات کمانرژی ماوراءبنفش میتوانند مولکولهای بخار آب را به هیدروژن و اکسیژن تجزیه کنند. این در حالی است که تشعشعات پرانرژی ماوراءبنفش به لایههای بالایی اتمسفر برخورد کرده و امکان خروج اکسیژن و هیدروژن را از اتمسسفر فراهم میکنند.
هابل با اندازهگیری مقدار هیدروژن خارج شده از اتمسفر هر سیاره و مقایسه آن با اطلاعات مربوط به برخورد تشعشعات ماوراءبنفش به اتمسفر سیارات، میزان تخمینی آب بخار شده در هر سیاره را از زمان تشکیل آن تا کنون به دست میدهد.
منظومه Trapist-1 که در ابتدای سال میلادی جاری کشف شد، حدود 40 سال نوری با زمین فاصله دارد و دربرگیرنده هفت سیاره است که در مدارهای نزدیک، دور یک ستاره کوتوله بسیار سرد در حال گردش هستند. پیش از این محققان تصور میکردند سه سیاره از این منظومه در منطقه قابل سکونت قرار دارند و شرایط مناسبی برای حفظ آب مایع دارند.
اما با انجام مشاهدات جدید توسط تلسکوپ فضایی هابل دریافتند علاوه بر سه سیاره مذکور، 4 سیاره خارجی این منظومه قابلیت نگهداری آب به صورت مایع را دارند. در اقع بر اساس این تحقیقات معلوم شد این سیارات در طول 8 میلیارد سال گذشته معادل سه اقیانوس زمین، آب از دست دادهاند و البته بیرونیترین سیارات این منظومه که بزرگترین آنها هستند، آب از دست دفته را دوباره به دست میآورند.
در این تحقیقات اطلاعاتی به دست آمد که سوالات بسیاری را برای محققان ایجاد کرده است، با وجود این هنوز امکان جمعبندی این اطلاعات وجود ندارد.
تلسکوپ فضایی جیمز وب که سال آینده به فضا پرتاب میشود، توانایی اسکن سطح این سیارات را برای کشف حیات احتمالی دارد و انتظار می رود اطلاعات لازم برای پاسخگویی به برخی از این سوالات را فراهم کند