مطالعات جدیدی که به تازگی در مجله تغذیه بریتانیا British Journal of Nutrition منتشر شده است نشان می دهد نحوه علاقه مندی کودکان به غذاهای مختلف مانند غذاهای سالم و مفید ، فست فود ها و یا غذاهای شیرین و شور ، ارتباط مستقیمی با سطح سواد ، درآمد و آموزش والدین دارد .
این نتایج ، بر پایه بررسی اطلاعات مربوط به کودکان مختلفی از هشت کشور اروپائی به دست آمده است که طی پروژه IDEFICS مورد مطالعه قرار گرفتند . دانشمندان موسسه پیشگیری و پژوهش بیماری های همه گیر لیبنیز Leibniz Institute for Prevention Research and Epidemiology (BIPS) در این مطالعات دریافتند که چگونه الگوهای غذائی و عادات تغذیه کودکان تحت تاثیر شرایط اقتصادی و فرهنگی – اجتماعی والدین قرار دارد .
به منظور بررسی عادات غذائی کودکان و ارتباط و نقش خانواده در این موضوع ، پژوهشگران اقدام به بررسی و مطالعه شیوه زندگی و الگوهای غذائی 9 هزار و 301 کودک بین 2 تا 9 سال ( به عنوان پایه اصلی مطالعات ) کرده و اطلاعات کودکان 4 تا 11 سال به عنوان بخش تکمیلی پژوهش ، مورد توجه قرار گرفت . این اطلاعات با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی والدین ، مورد آنالیز قرار گرفتند .
در این بررسی ها ، محققان ، مواد غذائی را به سه گروه مختلف تقسیم کردند . این دسته بندی ها عبارت بودند از : غذاهای فراوری شده مانند غذاهای سرپائی و آماده ، شیرینی ها و نوشیدنی های شکر دار و غذاهای سالم مانند میوه ها و غلات کامل .
این بررسی ها نشان می دهد که کودکانی که دارای والدینی تحصیل کرده با شرایط اجتماعی مناسب و درآمد بالا هستند ، در گروه مصرف کنندگان مواد غذائی سالم قرار داشته و عموما از مواد غذائی شیرین استفاده کمتری می کنند . از سوی دیگر کودکانی که در طبقه پائین تر از نظر الگوی غذائی قرار داشته و عموما از مواد غذائی فراوری شده و آماده استفاده می کنند ، دارای والدینی با سطح پائین تر سواد و درآمد هستند .
دکتر آنتج هربرت Antje Hebert ، سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد : " این مطالعات نشان می دهد که نابرابری های اجتماعی در عادات غذائی کودکان تاثیر دارند . "
No tags for this post.