معماری هوشمندانه در آجرهای گرماگیر!
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15039038161425649940.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل از فردانما، آجرهای گرماگیر راه کاری بسیار کاربردی و جالب است برای تامین گرمای خانه ها. همهی ما نوعی از گرماگیرها را دیدهایم. از انواع داخل رایانههای قدیمی گرفته تا انواع فوق پیشرفته در نیروگاهها. هدف آنها انتقال گرما به اطراف برای خنک نگه داشت بخشها یا قطعات گرم است. چه میشد اگر از این گرماگیرها برای مشکل قدیمی خنک کردن خانهها استفاده میشد؟ این دقیقاً چیزی است که میگوئل نینو و جاناتان ناوارو از کلمبیا بر روی آن کار میکنند. شرکت آنها با نام اسمارت دیزاین و آرکیتکچر اساِیاس چندین روش شگفتانگیز را برای خنک کردن خانهها با کمک آجرهایی شبیه به گرماگیرها طراحی کرده است.
این آجرهای گرماگیر را بلوک ترمودیسیپادر یا بهصورت مخفف بیتی نامیدهاند. آنها آجرهایی رسی هستند که داخل آنها بهصورت شبکهای غیرمعمول طراحیشده است و خارج آنها هم زاویهدار است. سطح آن باعث بازتابش حداکثری نور خورشید میشود، چون این منبع اولیهی انتقال گرمای خورشید است. شکل قسمت داخلی آن باعث میشود تا هرگونه حرارتی که به دلیل تابش خورشید ایجادشده است را از بین ببرد. علاوه بر آن شکل متخلخل این آجرها باعث میشود که باد از داخل آنها عبور کرده و تأثیر خنککنندگی داشته باشد و گرمای دیوارها را از بین ببرد. کاربرد دیگر آن جلوگیری از ورود صدای بیرون است، چون شکل آنها باعث شکستن امواج صوتی میشود. به همین دلیل در محیطهای شهری کاربرد خوبی خواهد داشت.
اما، فکر میکنم که این نوع ساختمانها باعث ایجاد سرمای فراوان در زمستانها شود. میدانیم که در مناطق گرمسیری و حتی در بیابانها، زمستانها هوا بسیار سرد میشود. آیا این سازهها باعث هدر رفتن گرما در زمستانها میشود یا اینکه ناوارو و نینو فکری برای مقابله با این مشکل در زمستانها کردهاند؟ بههرحال، این طرح بسیار خوبی است و میتواند به ترمودینامیک خانهها در مناطق گرمسیر کمک کند و از مصرف انرژی بیهوده جلوگیری کند که این یکی از خواص ضروری خانههای مدرن است.
No tags for this post.