واقعیت مجازی اینبار برای حیوانات آزمایشگاهی
![](https://sinapress.ir/wp-content/uploads/2022/09/15036480701558070147.jpg)
به گزارش سیناپرس به نقل ازایسنا، هدف از طراحی اولین نمایشگر واقعیت مجازی که به صورت یک استوانه طراحی شده، شناخت کاملتر فعالیت ژنها و اتصالات عصبی مغز انسان با مشاهده رفتار حیوانات در برابر توهمات تصویری است.
این دستگاه واقعیت افزوده مخصوص حیوانات که FreemoVR نام دارد، به صورت یک استوانه توخالی و با قابلیت نمایش تصویر از اطراف و کف طراحی شده است.
این نمایشگر با خلق تصاویر واقعی به صورت سه بعدی و در همه جهات، واکنش حیوانات آزمایشگاهی در حالتهای مختلف مثل راهرفتن، شناکردن و پرواز کردن را آشکار میکند.
این نمایشگر پیشرفته و البته گرانقیمت مجهز به 10 دوربین سرعتسنج برای شناسایی موقعیت لحظهای جانوران آزمایشگاهی و به روزرسانی تصاویر سهبعدی تولیدی در کسری از ثانیه است.
محققان در نخستین مرحله آزمایشات خود، حیواناتی از قبیل موش، مگس میوه و گورخر ماهی را در دستگاه واقعیت مجازی قراردادند.
در این سری از آزمایشها مشخص شد که واکنش حیوانات در برابر تصاویر مجازی مانند موانع، مناظر و توهمات تصویری کاملا مشابه شرایط واقعی است و عملکرد این دستگاه مورد تایید محققان قرار گرفت.
محققان معتقدند که عملکرد این دستگاه در مجموع نشانگر نقش ژنها در رفتارهای خاص حیوانات است، در واقع شناخت فعالیت ژنها و تاثیر آنها در عملکرد مغز، دریچهای برای ورود به دنیای ناشناخته مغز انسان است.
No tags for this post.