تلفن هوشمند، ابزار مدرن سلامتی
این روزها تلفنهای همراه یکی از ابزارهای مهم سلامتی در سطح جهان هستند. اما متاسفانه استفاده ما از آنها در همین سطح روزمره باقی مانده و عموم اپلیکیشنهای فارسی طراحی شده در این زمینه هم توجهی به موضوعات و کاربریهای مهمتر در عرصه سلامت ندارد. اما به مدد این وسایل ما در آستانه رخدادی نظام سلامت در جهان را متحول کرده است، اما برای ما به دلایل مختلف از جمله نبود بانکهای اطلاعاتی کافی و موثق، زیر ساخت و دشواری تهیه اپلیکیشنهای پولی همراهی با این رخداد بسیار دشوار است.
انقلاب در عرصه سلامت مدیون توسعه تکنولوژی استفاده شده در پردازش موبایلها است و اینکه اطلاعات را میتواند با سرعت و دقت مناسبی پردازش و جابجا کرد. این رخداد باعث تاثیر چشمگیری بر مدیریت سلامت بیماران وافراد سالم شده است.
محبوبیت روز افزون گوشیهای هوشمند و تبلتها برای مقاصد پزشکی دلایل زیادی دارد، از جمله این دلایل میتوان به آسانی استفاده از آن در آزمایشهای پزشکی و استفاده راحت برای دسترسی به اطلاعات پزشکی بیماران توسط خود بیمار و پزشک اشاره کرد.
رواج اپهای سلامت
اما یکی از مهمترین دلایل رواج استفاده از تلفنهای هوشمند در بخش سلامت اپلیکیشنهای قدرتمندی است که روز به روز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. دامنه این اپلیکیشنها از محاسبهگر میزان مصرف دارو تا ثبت سوابق کامل پزشکی قابل رد و بدل شدن بین بیمار و پزشک گسترده است.
مطابق گزارش iMedicalApps.com نود درصد استفاده از اپلیکیشنهای پزشکی به سیستم عامل ios مربوط میشود. این اپلیکیشنها تلفنهای هوشمند را تبدیل به دستگاههای کلیدی در پزشکی و تشخیص کردهاند و حالا گوشیهای هوشمند در برخی نقاط جهان نقش دستگاههای کمکی سلامتی را بازی میکنند.
این اپلیکیشنها گوشیهای هوشمند را به دستگاههای ثبت فشار خون، اطلاعات دارویی بیمار، سنجش قند خون و آرشیو تصاویر پزشکی فرد میکنند که به پزشکان و بیمار اجازه میدهند، اطلاعات سلامتی را بهتر مدیریت کنند.
مدیریت پزشکی
یکی دیگر از کاربردهای این اپلیکیشنها مدیریت و ایجاد یک جریان چرخش کار صحیح برای پزشکان است. این اپلیکیشنها به پزشک اجازه میدهد اطلاعات بیماران را به دقت ثبت کرده تا هنگام مراجعه بعدی به خوبی سوابق او را به خاطر بیاورند.
از سوی دیگر برخی اپلیکیشنها به بیمار و پزشک اجازه میدهد تا اطلاعات را به صورت دو طرفه در اختیار داشته باشند. این ویژگی باعث میشود تا در صورت بروز وضعیت اورژانسی برای بیمار در جایی دور از پزشک خودش، پزشکان اورژانس به راحتی سوابق و توصیههای پزشک شخص را مرور کرده و بر اساس آن اقدامان اورژانسی را انجام دهند.
یک بررسی نشان میدهد 84 درصد پزشکان استفاده کننده از این اپلیکیشنها بر این باورند که با استفاده از تلفن هوشمند و اپلیکیشنهای مربوط به کارشان، آنها بهتر از عهده وظایف چندگانه پزشکی بر میآیند.
اما متاسفانه در کشور ما همانظور که گفته شد، به دلیل سرمایهگذاری اندک پیشرفتی در این عرصه صورت نگرفته است. در حقیقت ما باز هم همانند سایر موارد، به استفاده کنندگان جانبی تکنولوژیهای روز تبدیل شدهایم که تنها مضراتش گریبان ما را میگیرد و از مواهبش بی بهره ماندهایم.
علی رنجبران
No tags for this post.