سفارشی کردن داروها با چاپ سه‌بعدی

به گزارش سیناپرس به نقل از فردانما،این فناوری متحول کننده در صنعت دارو گام بلندی را به سمت جلو برداشته است. در ۳ اوت ۲۰۱۵، شرکت اپرشا فارمسوتکالز اعلام کرد که سازمان غذا و دارو آمریکا (اف‌دی‌اِی) داروی اسپریتم آن‌ها را تائید کرده است که برای درمان بیماری صرع استفاده می‌شود. این شرکت ادعا کرده است که اسپریتم اولین داروی تائید شده توسط اف‌دی‌اِی است که به‌وسیله‌ی فناوری چاپ سه‌بعدی تولیدشده است.

دان ودرهولد، مدیرعامل این شرکت گفت: “با ترکیب کردن فناوری چاپ سه‌بعدی با داروی پرطرفدار بیماری صرع، اسپریتم طوری طراحی‌شده که نیازهای بیماری که با داروی فعلی خود مشکلاتی دارد را برطرف کند،” او در ادامه گفت: “این اولین مورد در زمینه‌ی محصولات سیستم عصبی مرکزی است که اپرشا قصد دارد به‌منظور تغییر نوع دریافت داروها توسط بیماران، تولید کند.” پیش‌بینی می‌شود که اسپریتم تا اوایل سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۱۶ وارد بازار شود.

اسپریتم به‌منظور سفارشی کردن داروهایی با دوز بالا، توسط فناوری زیپ‌دوزِ اپریشا ساخته شده است (بر اساس قابلیت‌هایی که در ابتدا در موسسه‌ی فناوری ماساچوست ساخته شد).

اپریشا ادعا کرده است که این نوع جدیدی از قرص‌هایی است که با چاپ سه‌بعدی کردنِ لایه‌های پودر قرص ساخته شده است. فرایند ساخت این‌گونه است که ابتدا لایه‌های پودر را به هم متصل می‌کنند و بعد پودرهای اضافی را از روی آن خارج می‌کند. برتری این فرایند این است که ساختار ویژه‌ی آن باعث می‌شود تا حل شدن این دارو به‌صورت قابل‌توجهی سریع‌تر از قرص‌های معمولی شود. این قابلیت باعث راحتی افرادی خواهد شد که دچار تشنج می‌شوند و اغلب به آن‌ها قرص‌های بزرگی تجویز می‌شود که بلعیدنش کار آسانی نیست.

چاپ سه‌بعدی داروها به دکترها این اجازه را می‌دهد تا بدانند دارویی که تجویز می‌کنند دقیقاً به میزان موردنظر استفاده می‌شود، چون هر قرص دقیقاً برای شخصی خاص ساخته‌وپرداخته شده است. چنین قابلیتی می‌تواند درهای تازه‌ای را برای تعداد زیادی از روش‌های خیره‌کننده‌ی پخش محصول باز کند، ازجمله امکان چاپ سه‌بعدی داروهای شخصی در منزل فرد موردنظر.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا